Video: Η BMW ψάχνει 700 “Ηλεκτροναύτες” για να δοκιμάσουν τα ActiveE

Σχετικά άρθρα

H BMW ετοίμασε ένα νέο video στο οποίο ζητά 700 “Ηλεκτροναύτες” για να είναι αυτοί που θα δοκιμάσουν το ActiveE. Πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 1 το οποίο θα πωλείται με μορφή leasing στις στις πόλεις Λος Άντζελες, Σαν Ντιέγκο, Σαν Φρανσίσκο, Σακραμέντο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη και στην πολιτεία του Κονέκτικατ. Για leasing 2 χρόνων το μίσθωμα του ανέρχεται στα 499 δολάρια τον μήνα, με προκαταβολή 2.250 δολαρίων.

Να θυμίσω ότι το ActiveE παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο και βασίζεται πάνω στην Σειρά 1. Χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 125 kW (168 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από το κεντρικό τούνελ και από τα πίσω καθίσματα και ψύχονται μέσω υγρού κυκλώματος για καλύτερη απόδοση. Με μία πλήρη φόρτιση η αυτονομία του φτάνει τα 160 χλμ ενώ τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 145 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε 1000 μονάδες στο εργοστάσιο της Λειψίας και θα διατεθεί σε Αμερική, Ευρώπη και Κίνα ώστε να ξεκινήσει τις δοκιμές αφού πολλά μέρη του θα χρησιμοποιηθούν στο ηλεκτρικό city-car i3, το οποίο θα αρχίσει τις πωλήσεις του το 2013 με την BMW να στοχεύει στις 30.000 πωλήσεις ετησίως με την τιμή του να κυμαίνεται κάτω από τις €40.000.

[Πηγή: BMW]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...