Η Bentley το 2001 επέστρεψε στο Le Mans μετά από 70 χρόνια απουσίασε με το αγωνιστικό Speed 8 το οποίο κέρδισε τον διάσημο αγώνα αντοχής το 2003. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Autocar, ο CEO της Bentley, Wolfgang Durheimer, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν και αυτοί ένα νέο LMP1 αγωνιστικό ώστε να ανταγωνιστεί το R18 της Audi αλλά και το νέο LMP1 που ετοιμάζει η Porsche. Και αν αναρωτιέσαι πως γίνεται 3 εταιρίες που ανήκουν κάτω από την ομπρέλα του VW Group να ανταγωνίζονται, ο Durheimer δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να απαγορεύει τα ίδια εμπορικά σήματα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Συμπλήρωσε ότι ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αλλά είναι πιθανό τα τρία αγωνιστικά να αγωνίζονται σε διαφορετικούς αγώνες όλο τον χρόνο και μόνο πέντε με έξι φορές να τίθενται αντιμέτωπα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μια φορά στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει στον τομέα του marketing ένα αγωνιστικό τμήμα, ο Durheimer είπε επίσης ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους της εταιρίας στο εργοστάσιο του Crewe.

[Πηγή: Autocar]