Η Bentley το 2001 επέστρεψε στο Le Mans μετά από 70 χρόνια απουσίασε με το αγωνιστικό Speed 8 το οποίο κέρδισε τον διάσημο αγώνα αντοχής το 2003. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Autocar, ο CEO της Bentley, Wolfgang Durheimer, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν και αυτοί ένα νέο LMP1 αγωνιστικό ώστε να ανταγωνιστεί το R18 της Audi αλλά και το νέο LMP1 που ετοιμάζει η Porsche. Και αν αναρωτιέσαι πως γίνεται 3 εταιρίες που ανήκουν κάτω από την ομπρέλα του VW Group να ανταγωνίζονται, ο Durheimer δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να απαγορεύει τα ίδια εμπορικά σήματα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Συμπλήρωσε ότι ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αλλά είναι πιθανό τα τρία αγωνιστικά να αγωνίζονται σε διαφορετικούς αγώνες όλο τον χρόνο και μόνο πέντε με έξι φορές να τίθενται αντιμέτωπα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μια φορά στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει στον τομέα του marketing ένα αγωνιστικό τμήμα, ο Durheimer είπε επίσης ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους της εταιρίας στο εργοστάσιο του Crewe.

[Πηγή: Autocar]

 • Alex12de

  makari! h speed 8 einai apo ta agaphmena mou LeMans autokinhta, 8a htan wraio na doume maxh anamesa se Porsche, Audi kai Bentley

 • Η Bentley το 2001 επέστρεψε στο Le Mans μετά από 70 χρόνια 70?

 • BigKok

  Autoblogger poioi kataskevastes tha einai tou xronou stin LMP1?

  • για που ακριβώς αναφέρεσαι?
   στον αγώνα του LeMans του χρόνου ή στο LeMans Series?
   απο του χρόνου καταγείται η κατηγορία LMP1 κ στη θέση της δημιουργείται η LMP2, όπως επίσης η FIA θεσπίζει την κατηγορία World Endurance Championship…
   ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιοι θα ειναι οι συμμετέχοντες!!

  • BigKok

   pw pw ta exoun mperdepsei…. enow gia tin fetini LMP1 me ta Peugeot kai ta Audi k p lene pws tou xronou tha paei i Porche kai i Jaguar.