Το περιοδικό Motorsport είναι ένα από τα πλέον καταξιωμένα περιοδικά στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το 2010 πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το Motorsport Hall of Fame, έναν θεσμό που θα βραβεύει και θα αναγνωρίζει την προσφορά κάποιων ατόμων που άφησαν ιστορία στον χώρο. Καιρός ήταν κατά την γνώμη μου κάποιος να το κάνει…

Το περιοδικό λοιπόν, το 2010 επέλεξε 8 “ιδρυτικά μέλη”: Tazio Nuvolari, Enzo Ferrari, Juan Manuel Fangio, Stirling Moss, Jim Clark, Jackie Stewart, Ayrton Senna και Michael Schumacher. Κάθε χρόνο 4 νέα ονόματα θα επιλέγονται από την πλούσια ιστορία των αθλημάτων και με μία τελετή βράβευσης θα μπαίνουν στο Hall of Fame. Μέχρι στιγμής, μέλη είναι οι: Mario Andretti, Jacky Ickx, Tony Brooks, Ron Dennis –το 2010-, Jack Brabham, Frank Williams, Jody Scheckter και Dario Franchitti –το 2011- και πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκαν και οι εισαχθέντες του 2012.

Ένας από αυτούς είναι και ο μεγάλος Adrian Newey, ο βρετανός μηχανικός/σχεδιαστής που μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει Πρωταθλήματα Κατασκευαστών με τρεις διαφορετικές ομάδες –Williams, McLaren και Red Bull-. Όταν παρέλαβε το βραβείο ο Newey είπε:

Αυτό είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ! Να ακολουθείς τόσους θρύλους, τόσα άτομα που ακολούθησα, που θαύμαζα όταν ήμουν νεότερος. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα, πολύ ξεχωριστό.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Nigel Roebuck χαρακτήρισε τον Newey ως «τον καλύτερο σχεδιαστή που τίμησε το paddock της Formula 1» και πώς αλλιώς θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει όταν στην μακρόχρονη καριέρα του στην F1, 8 μονοθέσια σχεδιασμένα από αυτόν έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα κατασκευαστών;

Μαζί με τον Newey, νεοεισαχθέντες για το 2012 είναι ο Colin McRae, παγκόσμιος πρωταθλητής rally το 1995, ο τιτανο-μέγιστος Giacomo Agostini, 15 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στις μοτοσυκλέτες και ο John Surtees, ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει τίτλους τόσο ως αναβάτης σε μοτοσυκλέτες 500cc όσο και ως οδηγός F1 με την Ferrari το 1964!

[Πηγή: Guardian | Thanks for the tip, Μπάμπη]