Επίθεση από hackers στο δίκτυο της Nissan, η οποία στρέφεται και ενισχύει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Σχετικά άρθρα

Όπως πιθανώς να ξέρεις η νέα τάξη τρομοκρατίας και οργανωμένης εγκληματικότητας είναι οι hackers και οι επιθέσεις σε sites. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Nissan με την τελευταία να εντοπίζει κακόβουλο λογισμικό στο δίκτυο υπολογιστών της.

Ο αντιπρόεδρος της Nissan, Andy Palmer, δήλωσε ότι η επίθεση έχει ανιχνευθεί και τα δεδομένα ούτε των πελατών ούτε των εργαζομένων προσβλήθηκαν από την επίθεση. Ο Palmer προσθέτει ότι το συμβάν αφορούσε αρχικά την τοποθέτηση των κακόβουλου λογισμικού στο δίκτυο τους, η οποία επέτρεψε στη συνέχεια μεταφορά από ένα χώρο αποθήκευσης δεδομένων, της στέγασης των εργαζομένων και τις πιστοποιήσεις λογαριασμών των χρήστη.”

Ο Palmer παραδέχτηκε ότι τα user IDs και τα passwords υποκλάπηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ένδειξη οτι οι προσωπικές αυτές πληροφορίες έχουν χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό μέχρι στιγμής.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Nissan ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 13 Απριλίου, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε να μην αποκαλύψει το θέμα μέχρι να εκτιμηθεί η έκταση της ζημίας αλλά και να διασφαλίσει να μην ξανά συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον

Στις σχετικές είδήσεις, η Nissan επιμένει για τη κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών μοντέλων παρότι οι περισσότεροι κατασκευαστές επενδύουν μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη νέων οικονομικών και ¨καθαρών” πετρελαιοκινητήρων. Η Nissan κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό plug-in ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας πουλήσει σχεδόν 10,000 Leaf το 2011, με την Nissan να είναι πεπεισμένη ότι τα ηλεκτρικά είναι ο σωστός τρόπος μείωσης των ρύπων, με τα σχέδια της είναι να πουλήσει τα διπλάσια αυτοκίνητα το 2012 και να ξεπεράσει τα 60,000 οχημάτων μέχρι το 2013.

Είναι μια παράξενη κίνηση από τη Nissan επειδή όλο κ περισσότεροι αγοραστές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ στρέφονται στους πετρελαιοκινητήρες αλλά και πάνω από τα μισά νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ευρώπη να κινούνται με πετρέλαιο. Είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα πετύχουν τα σχέδιά τους, με την Renault να επεκτείνει και αυτή το ηλεκτρικό της πρόγραμμα βάζοντας στην αγορά αρκετά νέα ηλεκτρικά μοντέλα, χωρίς ωστόσο να παραμελεί τους πετρελαιοκινητήρες και την ανάπτυξή τους.

http://youtu.be/54lJh2FLjDM

[Πηγή: Nissan]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...