Magna Touchskin, το επόμενο αυτοκίνητο σου θα έχει κεντρική κονσόλα αφής [w/video]

Σχετικά άρθρα

Και αν σου φαίνεται παράξενο ότι το επόμενο αυτοκίνητο σου ενδεχομένως δεν θα έχει CD Player, που να σου ότι ίσως το επόμενο αυτοκίνητο διαθέτει το Touchskin, ένα επαναστατικό σύστημα αφής. Είναι δημιουργία της Magna (Magna Exteriors and Interiors) και το κατασκευάζει σε συνεργασία με ακόμη 8 εταιρίες, τις Plastic Electronics, Engel Mould Technologies, Schöfer, Hueck, Niebling, Votteler, Hennecke Polyurethane και formquadrat.

Η Magna δηλώνει ότι η τεχνολογία μπορεί να περάσει άμεσα στα μοντέλα παραγωγής και ήδη ψάχνει αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να το πουλήσει. Πως λειτουργεί;

Ξέχασε όλα εκείνα τα κουμπάκια στη κεντρική κονσόλα, αφού το Touchskin αντικαθιστά όλα αυτά. Η ιδέα του είναι απλή. Στα δεξιά του οδηγού υπάρχει μια κυρτή επιφάνεια αφής η οποία μπορεί να αυτοεπιδιορθώνεται από μόνη της, όπως ακριβώς κάνει και η θήκη για το iPhone που έχει βγάλει η Nissan, ενώ μπορεί να φορτίσει και το κινητό σου μέσω ενός συστήματος που ονομάζεται “Qi transmitters”, ένα σύστημα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στα επόμενης γενιάς κινητά τηλέφωνα. Μέσω του Touchskin μπορεί κανείς να ελέγξει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Άκρως φουτουριστικό και σίγουρα ενδιαφέρον. Ρίξε μια ματιά στο video που ακολουθεί ώστε να καταλάβεις πως λειτουργεί το σύστημα.

[Πηγή: Ward’s AutoTouchskin, Form Quadrat, YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...