Στις 3 Ιουλίου η παρουσίαση του νέου Renault Clio

Σχετικά άρθρα

Το νέο Renault Clio θα παρουσιαστεί επίσημα την Τρίτη 3 Ιουλίου μέσω του site της, ενώ είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνιση του και στο φετινό Goodwood. Η τέταρτη γενιά του Clio θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η Renault έχει δώσει ήδη μερικές teaser φωτογραφίες.

Το νέο Clio θα επιδεικνύει τη μελλοντική σχεδιαστική εταιρική εικόνα, με ένα εντελώς νέο σχήμα εμπρός και πίσω. Το Clio θα είναι χαμηλότερο και πλατύτερο από το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, θα έχει μια αιχμηρή νέα μύτη, και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από τα πρωτότυπα Renault DeZir και Zoe αλλά και στην facelift έκδοση του Twingo.

Στο πίσω μέρος, όπως είδαμε από τις spy φωτογραφίες, δεν υπάρχουν χειρολαβές των πίσω θυρών, δίνοντας στο Clio μια σπορ εμφάνιση, όπως επίσης το μικρό πίσω παράθυρο, τα γωνιώδη πίσω φωτιστικά σώματα και στρογγυλεμένο πίσω άκρο είναι παρόμοια σε στυλ με το μεγαλύτερο Megane.

Το Clio 4 θα χρησιμοποιεί το ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, όμοιο με αυτό σημερινό Nissan Micra, καθώς και έναν 1.6-λίτρων τετρακύλινδρο diesel από το Scenic. Θα υπάρχει επίσης και η γρήγορη έκδοση, το Renaultsport Clio, το οποίο θα τροφοδοτείται από έναν 1.6-λίτρων turbo, με απόδοση όμοια με το σημερινό μοντέλο. Το βασικό μοντέλο θα φορά έναν τρικύλινδρο 900 κ.εκ. κινητήρα απόδοσης 90 ίππων.

Το Clio θα έρθει με πολλές επιλογές παραμετροποίησης, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να το φτιάχνει όπως αυτός θέλει. Η ιδέα είναι ότι η Renault προσπαθεί να μετατρέψει το Clio σε ένα icon car, έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως τα Mini.

[Πηγή: Renault]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...