Αυτό είναι το νέο Renault Clio IV

Σχετικά άρθρα

Ανανέωση: Παρουσιάστηκε επίσημα. Όλες οι λεπτομέρειες εδώ.

Λίγες ώρες προτού η Renault το παρουσιάσει επίσημα μέσα από το ειδικό site, διέρρευσαν φωτογραφίες της τέταρτης γενιάς του Clio. Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο επίσημο site της Renault Ιρλανδίας, αλλά προτού κατέβουν κάποιοι πρόλαβαν και πήρανε screenshots.

To αυτοκίνητο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και με αυτό, η Renault μας επιδεικνύει τη μελλοντική σχεδιαστική εταιρική εικόνα, με ένα εντελώς νέο σχήμα εμπρός και πίσω. Το Clio είναι χαμηλότερο και πλατύτερο από το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, έχει μια αιχμηρή νέα μύτη, και δανείζεται πολλά στοιχεία από τα πρωτότυπα Renault DeZir και Zoe αλλά και στην facelift έκδοση του Twingo.

Στο πίσω μέρος, όπως είδαμε από τις spy φωτογραφίες, δεν υπάρχουν χειρολαβές των πίσω θυρών, δίνοντας στο Clio μια σπορ εμφάνιση, όπως επίσης το μικρό πίσω παράθυρο, τα γωνιώδη πίσω φωτιστικά σώματα και στρογγυλεμένο πίσω άκρο είναι παρόμοια σε στυλ με το μεγαλύτερο Megane.

Το Clio 4 θα χρησιμοποιεί το ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, όμοιο με αυτό σημερινό Nissan Micra, καθώς και έναν 1.6-λίτρων τετρακύλινδρο diesel από το Scenic. Θα υπάρχει επίσης και η γρήγορη έκδοση, το Renaultsport Clio, το οποίο θα τροφοδοτείται από έναν 1.6-λίτρων turbo, με απόδοση όμοια με το σημερινό μοντέλο. Το βασικό μοντέλο θα φορά έναν τρικύλινδρο 900 κ.εκ. κινητήρα απόδοσης 90 ίππων.

Το Clio θα έρθει με πολλές επιλογές παραμετροποίησης, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να το φτιάχνει όπως αυτός θέλει. Η ιδέα είναι ότι η Renault προσπαθεί να μετατρέψει το Clio σε ένα icon car, έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως τα Mini. Αναμονή λίγες ώρες ακόμη, μέχρι η Renault να δώσει το επίσημο δελτίο τύπου.

[Πηγή: Autoforum]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Στις 4 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του Renault Captur facelift

Έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τη στιγμή που η Renault αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Captur, με τη γαλλική εταιρία να ετοιμάζει το facelift...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...
Autoblog.gr