Έως 1.000 ευρώ το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

Σχετικά άρθρα

Το κράτος ετοιμάζει το κυνηγητό για τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία πλέον φτάνουν τα 2.000.000 με τα 700.000 από αυτά να είναι κρατικά. Όπως αναφέρει το Έθνος, τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από τα 250 έως τα 1.000 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα του ανασφάλιστου οχήματος.

Οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών θα πιάσουν τα ανασφάλιστα οχήματα με αυτόν τον τρόπο, με τους ιδιοκτήτες να ενημερώνονται και μέσα σε 10-20 ημέρες να πρέπει να προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο, το οποίο θα είναι ακόμη πιο “τσουχτερό”, ενώ θα γίνεται αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Στη κίνηση αυτή θα προχωρήσει το κράτος αφού τα νέα ασφάλιστρα παρουσίασαν μείωση 7,9% κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2012, εξέλιξη η οποία αποδίδεται στη σημαντική υποχώρηση στις ασφαλίσεις κατά ζημιών της τάξης του 11,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

[Πηγή: Έθνος]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...