Μπορεί ο Lewis Hamilton να κέρδισε το Ιταλικό GP, αλλά ο πραγματικός κερδισμένος ήταν ο Sergio Perez, ο οποίος έδειξε μέσα στην έδρα της Ferrari για το τι είναι ικανός να κάνει, αναγκάζοντας τον Niki Lauda να δηλώσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ότι του βγάζει το καπέλο.

Παλαιότερα ο Luca di Montezemolo, πρόεδρος της Ferrari, είχε δηλώσει ότι ο Perez δεν έχει ακόμη την εμπειρία ώστε να πάρει μεταγραφή στη Ferrari, αλλά μετά τις προσπεράσεις επί Massa και Alonso στη Μόνζα, ίσως ο πρόεδρος άλλαξε άποψη.

Ο Peter Sauber, αφεντικό της Sauber F1, ερωτώμενος για την επικείμενη μεταγραφή, ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε τις φήμες για μεταγραφή του Μεξικανού στην Scuderia. Ο Stefano Domenicali από τη μεριά του δήλωσε ότι αυτή τι στιγμή δεν μπορεί να δώσει καμία σχετική πληροφορία σχετικά με τον Perez και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι έκανε έναν καλό αγώνα στη Μόνζα, χωρίς καμία αμφιβολία. Ο Perez δήλωσε ότι δεν ξέρει αν στα 22 του χρόνια είναι έτοιμος να πάει στη Ferrari, αλλά πιστεύει ότι θα υπάρξει απόφαση σύντομα. Είμαι ο μόνος που πιστεύω ότι ο Perez είναι πολύ κοντά στη Ferrari;

 [Πηγή GMM]