Αυτός είναι ο νέος 6-κύλινδρος turbo σε σειρά κινητήρας 3.2-λίτρων που θα φορούν οι νέες BMW M3 και M4. Οι φωτογραφίες είναι του F30Post το οποίο φωτογράφησε ένα μουλάρι το οποίο δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στο Nurburgring. Από τις δύο σωληνώσεις του intercooler φαίνεται ότι ο κινητήρας θα είναι twin-turbo ενώ οι φήμες θέλουν να υπάρχει και τρίτο, ένα μικρό ηλεκτρικό turbo.

Η νέα M3 θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου στην έκθεση της Γενεύης του 2013 με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τις αρχές του 2014.

Ο κινητήρας της θα βασίζεται πάνω στον N55 που φορά η M135i και η 640i και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, παρόμοιο με αυτό που φορά η M5. Διαθέτει ενισχυμένο αλουμινένιο μπλοκ, νέα κυλιδροκεφαλή και το τελευταίο σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων bi-vanos.

Αναμένεται να αποδίδει κοντά στα 450 άλογα με 650 Nm ροπής ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα βελτιωτικό πακέτο, σαν το Performance package της Mercedes για τα μοντέλα της AMG, το οποίο θα ανεβάζει την απόδοση στα 480 άλογα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Η νέα M3 θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης ενώ θα διατηρηθεί το ηλεκτρονικό M διαφορικό. Θα φορά επίσης το σύστημα dynamic damper control με τρεις ρυθμίσεις, όπως διαθέτουν τα M5 και M6, ενώ χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου σε πόρτες και καπό, θα ζυγίζει κοντά στα 1.605 κιλά.

H νέα BMW M3 θα είναι ελαφρύτερη, ταχύτερη, δυνατότερη, οικονομικότερη από την τωρινή M3 E92 και θα πατά πάνω σε 19″ ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 255/35 μπροστά και 275/35 πίσω.

http://www.youtube.com/watch?v=h7Yq_IKyb9s&feature=player_embedded

[Πηγή: F30post | Thanks for the tip, Kris | Photos Copyright: Brenda Priddy& Company]