Έχουμε δει αρκετές φωτογραφίες της Porsche 911 991 Turbo και τώρα μαθαίνουμε ότι η Porsche θα την εξοπλίσει με σύστημα τετραδιεύθυνσης. Σύμφωνα με το Γερμανικό Autobild, το αυτοκίνητο με το σύστημα τετραδιεύθυνσης θα αποκτήσει καλύτερο χειρισμό. Το αν θα είναι παθητική ή ενεργητική δεν είναι κάτι που έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό.

Μηχανικά, η 911 Turbo θα φορά έναν 3.8-λίτρων tri-turbo κινητήρα απόδοσης κοντά στα 525 με 550 άλογα, παρόμοιο με αυτό που παρουσίασε η BMW στους νέους εξακύλινδρο diesel κινητήρες της. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 313 χλμ/ώρα.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τρεις ξεχωριστούς υπερσυμπιεστές, έναν μικρό τοποθετημένο κοντά στον κινητήρα για την βελτίωση της ροπής στις χαμηλές στροφές, να συνδυάζεται μαζί με τα δύο μεγαλύτερους παρόμοια με την Borg Warner μονάδες που χρησιμοποιούνται για το 997. Αυτό αυξάνει τη συνολική ισχύ και παρέχει μια πιο γραμμική την απόδοση του, όπως επίσης η μέγιστη ροπή εμφανίζεται σε πιο χαμηλό φάσμα στροφών. Το ίδιο σύστημα θα τοποθετηθεί και στις 911 GT2 και 911 GT2 RS.

Η Porsche 911 Turbo θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2013 στην έκθεση της Φρανκφούρτης με τις πωλήσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2014.

[Πηγή: Autobild]