Αυτός είναι ο κινητήρας της Ferrari F70

Σχετικά άρθρα

Το σασί της Ferrari F70 το παρουσίασε στο Παρίσι η Ferrari τη περασμένη εβδομάδα και τώρα, βλέπουμε την πρώτη φωτογραφία του V12 κινητήρα της.

Η φωτογραφία προέρχεται από το 18ο τεύχος του περιοδικού Ferrari Magazine και βλέπουμε τον V12 κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με ένα σύστημα HY-KERS, το οποίο προέρχεται από την Formula 1.

Η φωτογραφία φαίνεται ότι προέρχεται από κάποιο πρωτότυπο δοκιμών της Ferrari, αφού απουσιάζουν πολλά μέρη του σώματος.

Ο κινητήρας θα είναι χωρητικότητας 7.3-λίτρων ο οποίος θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V12 που φορά η F12berlinetta, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ο κινητήρας θα είναι ίδιος με αυτόν της Berlinetta 6.3-λίτρων. Όπως και να έχει, θα αποδίδει 800 άλογα και σε συνδυασμό με το KERS, θα αποδίδει κοντά στα 920 άλογα. Επίσης έχουνε κυκλοφορήσει και φήμες ότι ίσως η F70 θα φορά biturbo κινητήρα, θα είναι τετρακίνητη και θα αποδίδει συνολικά 1.000 άλογα.

Το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo, και θα διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 408 χλμ/ώρα.

H F70 θα διαθέτει το νέο HY-KERS που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου, το οποίο θα μειώνει τη κατανάλωση κατά 40%, ενώ παράλληλα αυξάνει τις επιδόσεις. Το σύστημα ζυγίζει 120 κιλά και παρότι το πρόσθετο βάρος, χάρις σε αυτό, τα 0-200 χλμ/ώρα, η F70 τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με το αν δεν το φορούσε. Η Ferrari αντιστάθμισε το πρόσθετο βάρος μειώνοντας το βάρους του σασί και του κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το HY-KERS, είναι της Samsung Electronics, με την Ferrari να τις τοποθετεί σε δικά της πακέτα.

[Πηγή: Ferrari Magazine | Via: Reddit]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Zacoe βελτιώνει την Ferrari SF90 Stradale

Η Zacoe μας δείχνει το νέο επιθετικό bodykit που ετοίμασε για την Ferrari SF90 Stradale. Το bodykit είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αποτελείται από...

Αύριο τα αποκαλυπτήρια του αντικαταστάτη της Ferrari 812

Σε περίπου 24 ώρες η Ferrari θα αποκαλύψει το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 812 Superfast, η οποίο βρίσκεται στην παραγωγή σχεδόν επτά χρόνια. Το...