Μια Ferrari 250 GTO Series Ι του 1962 προς πώληση για 41 εκ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

cc5751785d

Ξέραμε μέχρι σήμερα ότι το ακριβότερο αυτοκίνητο στο κόσμο είναι η πράσινη Ferrari 250 GTO που είχε κατασκευαστεί για τον sir Stirling Moss, αφού είχε πουληθεί τον Ιούνιο για $35.000.000.

Κι όμως αυτό το νούμερο αναμένεται να ξεπεραστεί. Από ποιο αυτοκίνητο, μα φυσικά από μια άλλη κόκκινη Ferrari 250 GTO, που αν τελικά αγοραστεί στη τιμή των $41.000.000 που είναι δηλωμένο από τον οίκο δημοπρασιών Anamera θα είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με την αγγελία, η Ferrari 250 GTO Series I του 1962, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και μια από τις πιο καλοδιατηρημένες που υπάρχουν. Είναι αριστεροτίμονο και το εσωτερικό όλο καλυμένο από μαύρο δέρμα.

Το πιο πιθανό είναι το αυτοκίνητο να πωληθεί σε μυστική αγοραπωλησία και όχι ανοιχτή δημοπρασία, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δε θα μάθουμε ποτέ τη τελική τιμή αγοράς.

Η Ferrari 250 GTO είναι ένα από τα καλύτερα Sports Cars όλων των εποχών και κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη Ferrari που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία! Το αριθμητικό μέρος του ονόματός της αφορά την χωρητικότητα του κάθε κυλίνδρου ενώ το GTO σημαίνει “Gran Turismo Omologata”.

Μόλις 39 κομμάτια βγήκαν από την γραμμή παραγωγής και αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να έτρεξε η 250 GTO σε αγώνες αφού οι κανονισμοί απαιτούν 100 παραδείγματα, να σας απαντήσω πως όλα γίνονται με λίγη ιταλική εφευρετικότητα! Η Ferrari δεν αριθμούσε τα οχήματα με σειριακό τρόπο αλλά «πηδούσε» αρκετούς αριθμούς για οχήματα που απλά δεν υπήρχαν μπερδεύοντας έτσι την FIA. Στα τεχνικά τώρα, η GTO φορούσε τον γνωστό τρίλιτρο V12 που είδαμε και πιο πάνω με 300 άλογα και κόφτη στις 8.500 σ.α.λ., είχε ατσάλινο σωληνωτό chassis με αλουμινένιο σώμα, διπλά ψαλίδια εμπρός και live-axle με ημι-ελλιπτικά ελατήρια πίσω, τέσσερα δισκόφρενα και βάρος που δεν ξεπερνούσε τα 1.040 κιλά.

[Πηγή: Anamera]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...