H Toyota η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο το 2012

Σχετικά άρθρα

toyota logo

Εδώ και χρόνια η Toyota, η GM και VW προσπαθούν να κατακτήσουν τον τίτλο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου. Για πολλά χρόνια τον τίτλο τον κρατούσε η Toyota, αλλά πέρυσι, λόγω του σεισμού και του τσουνάμι της Ιαπωνίας, έπεσε στη τρίτη θέση πίσω από την GM και τη VW από πλευράς πωλήσεων.

Ωστόσο οι Ιάπωνες επέστρεψαν δυναμικά και το 2012 θα ξαναπάρουν πίσω τον θρόνο τους, αφού η διαφορά που έχει δημιουργήσει η Toyota τους πρώτους εννιά μήνες σε σχέση με την GM και την Volkswagen, δεν μπορεί να καλυφθεί.

Η Toyota μέσα στους πρώτους 9 μήνες του 2012, είχε πουλήσει 7,4 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως, αύξηση 28% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η GM η οποία πούλησε 6,95 εκατ. αυτοκίνητα (+2,5%) ενώ στη τρίτη η VW με 6,71 εκατ. αυτοκίνητα (+9,7%).

Λόγω των Κινέζικων αντι-ιαπωνικών εκδηλώσεων, η Toyota είδες τις πωλήσεις της στη Κίνα να μειώνονται κατά 15% τον Αύγουστο και κατά σχεδόν 50% τον Σεπτέμβριο. Ως αποτέλεσμα του κινέζικου μποϋκοτάζ, η Toyota δηλώνει ότι δεν θα πιάσει τον στόχο του 1.000.000 πωλήσεων στη Κίνα. Η Toyota έχει καταφέρει να αντισταθμίσει τις μειωμένες ευρωπαϊκές πωλήσεις, με επιπλέον πωλήσεις στην Ιαπωνική αγορά (+41%), καθώς και στην Αμερική (+29%).

Στόχος της Toyota είναι έως τα τέλη του 2012 να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 20%, πουλώντας 8.48 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ για το 2013 έχει βάλει στόχο τα 8.95 εκατ. πωλήσεις.

[Πηγή: Bloomberg | Photo: Toyota UK/Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...