Alonso: Πρέπει να ξεκινήσω να νικάω τον Vettel

Σχετικά άρθρα

GP GERMANIA F1/2013

Μπορεί στο Silverstone, ο Fernando Alonso να μείωσε τη διαφορά του από τον Sebastian Vettel κατά 15 βαθμούς, αλλά, στο Nürburgring, η διαφορά μεγάλωσε ξανά, κατά 13 βαθμούς. Έτσι ο Ισπανός απέχει 34 βαθμούς από τον Γερμανό, και με δεδομένη την τωρινή ανταγωνιστικότητα των Red Bull και Ferrari, ο “El Nano” δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο, διότι η F138 μόνο σε μερικούς αγώνες δείχνει ότι μπορεί ν’ ανταγωνιστεί την RB9, τη στιγμή που το μεγάλο πρόβλημα στις κατατακτήριες δοκιμές συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους Ιταλούς, που δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση για πάνω από 2 χρόνια.

Ο Alonso ξέρει πολύ καλά ότι, αν θέλει να μπορεί να ελπίζει πραγματικά για τον πρώτο του τίτλο με τη Ferrari, θα πρέπει να ξεκινήσει να τερματίζει μπροστά από τον Vettel, προκειμένου να μειώνει τη διαφορά που χωρίζει τους δύο Πρωταθλητές.

Ο βασικός στόχος μας κάθε Σαββατοκύριακο είναι να τερματίζουμε μπροστά από τον Sebastian, κάτι που δεν κάναμε στη Γερμανία, έτσι δεν είμαστε χαρούμενοι. Είναι αλήθεια ότι, στο Silverstone, πλησιάσαμε κατά 15 βαθμούς, αλλά χάσαμε 13 στη Γερμανία, επομένως είμαστε λίγο-πολύ στην ίδια θέση.

Θέλουμε να έχουμε μικρότερη διαφορά στην καλοκαιρινή διακοπή, έτσι, στην Ουγγαρία, πρέπει να τερματίσουμε μπροστά του. Δεν είναι εύκολος στόχος, αλλά πρέπει να κλείσουμε τη διαφορά αμέσως.

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνει η Scuderia είναι να βελτιωθεί στις κατατακτήριες, για να μπορεί ο Alonso να ξεκινά πάντα σε μία εκ των 5 πρώτων θέσεων του grid. Ο αγωνιστικός ρυθμός τής F138 είναι πάρα πολύ καλός, αλλά, τώρα που οι θερμοκρασίες θα είναι αυξημένες, στο παιχνίδι μπαίνει και η Lotus, η οποία μπορεί να κόψει σημαντικούς βαθμούς από τον Ferni, τη στιγμή που η Mercedes δεν είναι απίθανο να βελτιώσει τον δικό της ρυθμό, ενώ και ο Mark Webber θα κάνει ό,τι μπορεί, για να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα την καριέρα του στη Formula 1.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα