O Πάπας Φραγκίσκος ζητά από τους ιερείς να αγοράζουν ταπεινά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Pope Francis pope mobile

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην προσπάθεια του να κάνει την Καθολική Εκκλησία πιο λιτή, να στρέψει την προσοχή της προς τους πιστούς, και να επικεντρωθεί στους φτωχούς, είπε σε νέους και εκπαιδευόμενους ιερείς και καλόγριες ότι το να έχουν το τελευταίο έξυπνο κινητό ή μοντέρνο αξεσουάρ δεν είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.

Συγκεκριμένα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τους είπε:

Με πληγώνει όταν βλέπω έναν ιερέα ή μια μοναχή με ένα τελευταίο μοντέλο αυτοκινήτου, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για πολλές δουλειές, αλλά σας παρακαλώ, διαλέξτε ένα πιο ταπεινό. Αν σας αρέσουν τα πολυτελή, απλώς σκεφτείτε πόσα παιδιά πεθαίνουν στον κόσμο από πείνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ανέλαβε την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει αποφύγει ορισμένα από τα πιο επιδεικτικά «στολίδια» στο γραφείο του και έχει επιλέξει να ζει σε έναν ξενώνα του Βατικανού και όχι στα πλούσια παπικά διαμερίσματα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός πως ο Πάπας επέλεξε να μετακινείται με ένα Ford Focus.

[Πηγή: Catholicherald]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...