Spy Photos: Ο ανταγωνιστής του Golf της Nissan με το σώμα παραγωγής

Σχετικά άρθρα

2014 Nissan AlmeraTiida replacement spy photo (3)

Για πρώτη φορά ο φωτογραφικός φακός πιάνει ένα μουλάρι του ολοκαίνουργιου hatchback που ετοιμάζει η Nissan, το οποίο φορά το σώμα παραγωγής. Το αυτοκίνητο θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Volkswagen GolfFord FocusOpel Astra καθώς και από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας και θα βασίζεται πάνω στο Invitation Concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης.

Το αυτοκίνητο αυτό, ουσιαστικά πρόκειται για τον αντικαταστάτη του αποτυχημένου Tiida με τη παραγωγή του να θεωρείται σχεδόν σίγουρη ότι θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με τη Nissan να έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 130 εκατ. ευρώ ώστε να κατασκευάσει εκεί εκτός από το αυτοκίνητο, το Navara καθώς και κιβώτια των Leaf και eNV200. Στόχος της Nissan είναι να πουλά 80.000 αυτοκίνητα ετησίως με το αυτοκίνητο σχεδιαστικά να χρησιμοποιεί στοιχεία και από το νέο Qashqai.

2014 Nissan AlmeraTiida replacement spy photo (1)

Θα πωλείται είτε με το όνομα Tiida, είτε με το όνομα Almera, με την Nissan να έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θα διαθέτει τη νέα V-μάσκα, με τη μούρη του να είναι γωνιώδης και μη αναμενόμενη. Το μοντέλο που θα βάλει τη Nissan στα βαθιά της κατηγορίας C, θα κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στο 2014, με την Ιαπωνική εταιρία να μας υπόσχεται ότι θα έχει μια πλήρη γκάμα εκδόσεων και εξοπλισμού, παρόμοια με αυτή που έχει το Volkswagen Golf VII, “από BlueMotion έως GTI”, με το μοντέλο να έχει μια άκρως ανταγωνιστική τιμή.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου της Renault-Nissan όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο νέος 1.600αρης πετρελαιοκινητήρας 130 ίππων της Renault. Αργότερα θα υπάρξει και Nismo έκδοση η οποία θα τεθεί απέναντι από το Golf GTI. Πιθανότατα να φορά έναν turbo 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 200 ίππων, ενώ για αυτούς που θέλουν κάτι πιο δυνατό, θα υπάρχει και έκδοση RS με 230 άλογα. Η αντιπρόταση της Nissan για το Golf BlueMotion θα φορά diesel κινητήρα με κατανάλωση μόλις 3,2 λίτρων/100 χλμ και 85 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

2014 Nissan AlmeraTiida replacement spy photo (2)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...