Alonso: Σίγουρα θα είμαστε από τους κορυφαίους

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso Bahrain

Το απογευματινό πρόγραμμα της Ferrari, την δεύτερη μέρα των δοκιμών, περιελάμβανε δοκιμή αγώνα με pit stop σε πραγματικούς χρόνους. Τα 600km απόστασης που κάλυψε ο Ισπανός, φαίνεται να τον ικανοποίησαν, αν και θα ήθελε κάποιες επιδόσεις παραπάνω.

Η εξομοίωση του αγώνα πήγε καλά, αν και όχι τέλεια. Είχαμε κάποια μικρά προβλήματα αλλά καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τους 55-60 γύρους, που είχαμε θέσει ως απαραίτητη απόσταση, χωρίς να μπούμε στο γκαράζ. Είμαι χαρούμενος με τον μεγάλο αριθμό γύρων που κάναμε σήμερα, υπολογίζοντας και τους 45 γύρους που κάναμε το πρωί.

Το πρωινό μέρος των δοκιμών περιελάμβανε αεροδυναμικά τεστ, συγκέντρωση δεδομένων, καθώς και στήσιμο του μονοθεσίου και έλεγχο της διαχείρισης των ελαστικών. Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου, ο Ισπανός δηλώνει αισιόδοξος.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να κάνεις πολλούς γύρους στις χειμερινές δοκιμές, για το στήσιμο του μονοθεσίου και για να ελέγξεις την λειτουργικότητα των νέων εξαρτημάτων. Ακόμα η δουλειά δεν τελείωσε, έχουμε ακόμα 2 μέρες δοκιμών και η μία είναι δική μου. Θα είναι πολύ σημαντικές για να είμαστε στη Μελβούρνη όσο καλύτεροι μπορούμε. Το σημαντικότερο όμως, είναι να μην έχουμε προβλήματα για να δουλέψουμε όλες τις ώρες που έχουμε διαθέσιμες. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ferrari έκανε πολύ καλή δουλειά και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορώ να πω αν θα είμαστε μπροστά ή πίσω από κάποιον άλλον, αλλά σίγουρα θα είμαστε ανάμεσα στους κορυφαίους.

Fernando Alonso Bahrain 2

Τι γίνεται όμως με την οδήγηση που απαιτούν τα νέα μονοθέσια και πόσο διαφορετική είναι η οδήγηση των φετινών μονοθεσίων; Ο Fernando Alonso δεν θεωρεί πως υπάρχουν πολλές διαφορές, παρόλο που δεν θέλει να αναφέρει λεπτομέρειες.

Πέρσι έπρεπε να διαχειριζόμαστε τα ελαστικά μας από τον πρώτο γύρο και το ίδιο είναι και φέτος, με την διαφορά ότι το μονοθέσιο φαίνεται να είναι πιο αργό, λόγω του αυξημένου βάρους και της μείωσης της κάθετης δύναμης. Πρέπει επίσης ο οδηγός να διαχειρίζεται τα καύσιμά του και τις μπαταρίες. Υπάρχουν συνολικά λίγες, μεγάλες διαφορές, αν και σίγουρα ο αγώνας θα κρατάει περισσότερη ώρα. Η μεγάλη διαφορά θα είναι ανάμεσα στις κατατακτήριες και τον αγώνα, γιατί στις κατατακτήριες θα μπορούμε να πιέζουμε αρκετά το μονοθέσιο.

Όσον αφορά την οδήγηση του νέου power unit, ο νέος κινητήρας απαιτεί μερικές αλλαγές στο οδηγικό μας στυλ, τόσο στις ευθείες, όσο και στις στροφές. Η κύρια διαφορά είναι κυρίως στην κατανομή της δύναμης που είναι περισσότερο άμεση και λιγότερο προοδευτική. Σε γενικές γραμμές είναι δυσκολότερο να οδηγηθεί καθαρά και με ακρίβεια (ο νέος 059/3). Στις ευθείες η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική. Πέρσι είχαμε 80HP ενώ φέτος 160ΗP, μπορείς να νιώσεις την ώθηση.

[Πηγή: Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...