Πλησιάζει στην παραγωγή το SUV της Seat. Στην αγορά μέχρι το 2016

Σχετικά άρθρα

Seat-IBX-Concept-3-e1298922805599-700x367

Για το φημολογούμενο-επερχόμενο SUV της Seat γράφουμε εδώ και πολλά χρόνια αλλά ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα όμως, η ημέρα που θα το δούμε στις εκθέσεις της μάρκας δεν αργεί πολύ ακόμα.

Το αυτοκίνητο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φυσικά, θα λανσαριστεί στην αγορά μέχρι το τέλος του 2015, αρχές του 2016 το αργότερο. Θα βασίζεται σε μία νέα εκδοχή της MQB πλατφόρμας του VW Group και θα κινείται από γνωστούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες χαμηλού κυβισμού.

Η Seat είναι η μοναδική μάρκα στο VW Group που δεν είναι κερδοφόρα και όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο επικεφαλής της, Jurgen Stackmann, αυτό οφείλεται σε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι το 80% των πωλήσεων της Seat εντοπίζονται στην Ευρώπη… σε μία Ευρώπη που δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά με την λιτότητα και τα οικονομικά προβλήματα να “χτυπούν” μερικές πολύ μεγάλες αγορές. Αυτό θα λυθεί με την επέκταση σε άλλες χώρες. Το δεύτερο όμως είναι ότι η γκάμα της Seat κυριαρχείται από το Ibiza βασικά και δευτερευόντως από το Leon. Χρειάζεται ποικιλία. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα, θα μπορούσε να είναι η προσφορά ενός μοντέλου σε μία αγορά που μεγαλώνει μήνα με τον μήνα. Την κατηγορία των SUV. Και κάπου εδώ μπαίνει το Tribu ή όπως αλλιώς λέγεται.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα