Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ayrton Senna

Σχετικά άρθρα

ayrton-sennas-54th-birthday

Σαν σήμερα πριν από 54 χρόνια γεννήθηκε ένας από τους κορυφαίους -αν όχι ο κορυφαίος- οδηγούς που πέρασαν ποτέ από την Formula 1. Η Google, για να τιμήσει την ζωή και το πάθος του Ayrton Senna da Silva, τοποθέτησε στην κεντρική της σελίδα ένα διαφορετικό “Doodle”, το οποίο και αφιερώνει στον αδικοχαμένο Βραζιλιάνο.

Ο Senna κέρδισε 3 πρωταθλήματα με την McLaren (’88, ’90, ‘91), έχοντας οδηγήσει τα προηγούμενα χρόνια για τις Toleman και Lotus και κάνοντας το 1994 την αλλαγή για την Williams. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του, Julian Jakobi, η συμφωνία του με την Ferrari θα ερχόταν πιθανότατα το 1996 και θα διαρκούσε μέχρι το 2000, όταν και σκόπευε να αποσυρθεί.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την οδήγηση του Βραζιλιάνου στο Μονακό το 1984; Ή την πρώτη του νίκη την επόμενη χρονιά στη Πορτογαλία; Τα Ιαπωνικά GP το ’88 και το ’89 ή το Ευρωπαϊκό GP to ’93, στο οποίο απέδειξε για άλλη μια φορά την ικανότητά του για οδήγηση στο βρεγμένο, προσπερνώντας Schumacher, Wendlinger, Hill και Prost στον πρώτο γύρο.

Brazilian Formula One champion Ayrton Senna poses

Όσο αμείλικτος ήταν εντός πίστας, τόσο καλόκαρδος ήταν εκτός αυτής, έχοντας δωρίσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα παιδιά της πατρίδας του.

Το τέλος του ήρθε δυστυχώς πολύ νωρίς, την Πρωτομαγιά του 1994, αφήνοντας όλους μας με ερωτήματα και απορίες: Θα κέρδιζε άλλους τίτλους; Ποιος έφταιγε για το μοιραίο ατύχημά του; Τι θα έλεγε για την σημερινή Formula 1; Πόσα ακόμα σπουδαία λόγια θα ακούγαμε από τον ίδιο;

Αν τύχει και χάσω τη ζωή μου σε ατύχημα, ελπίζω να γίνει ακαριαία.

Δεν θα ξεχαστεί ποτέ ο Βραζιλιάνος, ο άνθρωπος που έκανε όλη τη Βραζιλία να ζητωκραυγάζει, την Ιαπωνία να τον βλέπει ως Θεό και τον υπόλοιπο κόσμο να χαμογελάει και να δακρύζει. Από όλους μας στο Autoblog.gr:

Χρόνια πολλά Ayrton Senna …η φλόγα σου θα ζει μέσα μας για πάντα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...