Φτάνει στο τέλος της η βασιλεία του Ecclestone στη Formula 1;

Σχετικά άρθρα

Bernie Ecclestone

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι ζυμώσεις των προηγούμενων ημερών. Σήμερα, ξεκινάει η δίκη του Βρετανού στη Γερμανία και παρότι ο ίδιος αθωώθηκε, έχει αποδειχθεί πως όντως λάδωσε τον Gerhard Gribkowsky, για την πώληση μετοχών της F1 (που ανήκαν στη CVC) στη BayernLB. Η υπεράσπιση του Ecclestone φάνηκε να ενισχύεται αυτή την εβδομάδα, όταν αποκαλύφθηκε πως οι Γερμανοί εισαγγελείς παραδέχονται ότι ο Βρετανός στην πραγματικότητα έπεσε θύμα εκβιασμού από τον Gribkowsky.

Όπως είχαμε αναφέρει κατά το παρελθόν, ο Bernie έχει την επιλογή να πληρώσει 400 εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγει τη φυλάκιση, κάτι που δεν προτίθεται να κάνει, και όπως αναφέρει ο Kevin Eason σε δημοσίευμά του, πηγή μέσα από την CVC διαρρέει πως η εποχή Ecclestone έχει ουσιαστικά τελειώσει. Μάλιστα, ο κ. Justice Newey περιέγραψε στις δίκες ως αναξιόπιστο μάρτυρα το Βρετανό κι εκεί δείχνει να πατάει η CVC, έπειτα από νομικές συμβουλές μεγάλης Βρετανικής φίρμας, για την απομάκρυνσή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Toto Wolff, αποκάλυψε πως ακόμη κι αν ο Ecclestone βρεθεί ένοχος αλλά δεν φυλακιστεί, ο κώδικας συμπεριφοράς και οι αυστηροί κανόνες εταιρικής συμμόρφωσης όπως της Daimler, θα οδηγήσουν τον Ecclestone εκτός Formula 1, με τις πρώτες συζητήσεις για αντικατάσταση να έχουν γίνει.

Toto Wolff

Φυσικά και σκεφτόμαστε το μέλλον της φόρμουλα ένα, έτσι πρέπει. Μετά τον Ecclestone θα υπάρξει, υποψιάζομαι, μια ομάδα διαχείρισης για να τρέξει το άθλημα. Θα είναι ένα κανονικό διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνο με κάθε άλλη μεγάλη εταιρεία.

Ο Αυστριακός προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, ακυρώνοντας τις φήμες περί εμπλοκής ομάδων (όπως οι Mercedes, Ferrari, Red Bull) στην αγορά της Formula 1. Καλώς ή κακώς, ο Bernie Ecclestone έχει βοηθήσει τη Formula 1 να εξελιχθεί και να μεγαλώσει -όπως και την τσέπη του άλλωστε- και προσωπικά, βλέπω σαν κάκιστη λύση τη διαχείριση του σπορ από ένα εταιρικό διοικητικό συμβούλιο. Εσύ, τι πιστεύεις;

ΠηγήThe Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα