1608478808118467067

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα μαθαίνουμε σχετικά με την επόμενη γενιά της Σειράς 1 της BMW, που θα κυκλοφορήσει το 2018.

Σύμφωνα με πηγές από την Αγγλία, το νέο hatchback της βαυαρέζικης εταιρίας θα βασίζεται πάνω στην μπροστοκίνητη UKL1 πλατφόρμα, σε αυτή που βασίζεται το νέο MINI Cooper αλλά και η Σειρά 2 Active Tourer. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε τρίπορτη και πεντάπορτη, καθώς και σε σεντάν έκδοση. Θεωρητικά αναμένουμε να δείχνει και κάποια στοιχεία από την επόμενη γενιά της Σειράς 2 Coupe και Convertible.
Το αυτοκίνητο αναμένεται να έχει μακρύτερο μεταξόνιο, με εμφανώς μεγαλύτερη εσωτερική ευρυχωρία. Θα χρησιμοποιεί αρκετό αλουμίνιο, κρατώντας έτσι χαμηλά το βάρος του, με σκοπό τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για τα κινητήρια σύνολα, αλλά πιθανότατα θα φοράει 3-κύλινδρα και 4-κύλινδρα μοτέρ. Τέλος, φήμες λένε ότι θα υπάρξει και μια τετρακίνητη Μ1 έκδοση, χρησιμοποιώντας έναν 2-λιτρο βενζινοκινητήρα απόδοσης περίπου 360 ίππους. Σου θυμίζει κάτι,ε;