Montezemolo: Καθήκον μου να φτιάξω τη Formula 1

Σχετικά άρθρα

GP SPAGNA F1/2013

Δεν είναι μυστικό πως στο Luca di Montezemolo δεν αρέσει η νέα μορφή της Formula 1, με την συνεχή οικονομία σε καύσιμα και λάστιχα. Ο ίδιος, πριν λίγο καιρό, είχε παρομοιάσει τους πιλότους των ομάδων με οδηγούς ταξί. Επίσης, δεν βλέπει ουσιαστικές αλλαγές με τους νέους κανονισμούς και τις ιδέες που προτείνονται, έχοντας προσκαλέσει σε συνάντηση όλους τους ενδιαφερόμενους με το σπορ, πριν από το φετινό Ιταλικό Grand Prix.

Παρότι ο Niki Lauda διαφωνεί ανοιχτά με αυτό, ο Montezemolo επιμένει πως οι πιλότοι μοιάζουν με οδηγούς ταξί, ενώ αυτή τη φορά πάει κι ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας πως αν ο Bernie Ecclestone δεν αναλάβει δράση για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, θα είναι καθήκον του να το πράξει ο ίδιος.

Οι κανονισμοί είναι υπερβολικά περίπλοκοι και οι πιλότοι έχουν μετατραπεί σε οδηγούς ταξί. Θα πρέπει να εξοικονομήσουν καύσιμα και ελαστικά, αντί να είναι γρήγοροι. Οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν πόσα καύσιμα θα χρησιμοποιούν και πως θα φθείρονται τα ελαστικά.

Παλιότερα, ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που κέρδιζε με το καλύτερο αυτοκίνητο. Τώρα, οι θεατές αυτοί στις κερκίδες και εκείνοι μπροστά στις τηλεοράσεις τους δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Όπως είναι τώρα η κατάσταση, πρέπει να κάνουμε κάτι. Διαφορετικά η Formula 1 δεν έχει καμία πιθανότητα.

Αν ο Bernie δεν ενεργήσει, θα το κάνω μόνος μου. Θεωρώ ότι είναι καθήκον μου. Η ανάγκη να κάνουμε κάτι για να ανακτήσει η Formula 1 τη χαμένη της γοητεία, επείγει.

Μετά κι από την έγκριση των αλλαγών για τη νέα χρονιά, γίνεται ηλίου φαεινότερο πως μοναδικός στόχος είναι η αύξηση του θεάματος με τεχνητό τρόπο, για να ανέβουν τα πεσμένα νούμερα τηλεθέασης και κατ’ επέκταση τα κέρδη, και όχι η ουσιαστική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, που επισημαίνουν συνεχώς οι φίλοι του σπορ. Αν ο Montezemolo θα καταφέρει από μόνος του να αλλάξει την κατάσταση, αναμένεται να το δούμε, αφού στα χέρια του κρατά ένα πολύ δυνατό χαρτί, που δεν είναι άλλο από το βέτο της Ferrari.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα