Οι παρουσιαστές του Top Gear κρύβονταν κάτω από τα κρεβάτια τους στην Αργεντινή

Σχετικά άρθρα

Jeremy Clarkson

Ας κάνουμε μία μικρή ανακεφαλαίωση με ότι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την υπόθεση. Το Top Gear γυρνούσε το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του στην Αργεντινή. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος αντιλήφθηκε την πινακίδα της Porsche 928 που οδηγούσε ο Jeremy Clarkson. “Η982 FKL” ή αν θέλεις το νόημα της “1982 Falklands”, αναφερόμενη φυσικά στον πόλεμο μεταξύ Αργεντινής και Αγγλίας για τα νησιά Falklands. Έναν πόλεμο στον οποίο η χώρα της Λατινικής Αμερικής γνώρισε μία συντριπτική ήττα. Όταν οι παρουσιαστές και το συνεργείο έφτασαν στο San Pablo (με αλλαγμένες πινακίδες), βρήκαν μπροστά τους έναν όχλο που τους γιούχαρε εντονότατα. Άσχημες λέξεις ειπώθηκαν και πέτρες εκτοξεύτηκαν με στόχο φυσικά τους Άγγλους του Top Gear. Η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από κάθε έλεγχο και η ομάδα της εκπομπής, φυγαδεύτηκε στο αεροδρόμιο, απ’ όπου και αποχώρησε από την χώρα κακήν κακώς.

Ήρθε η ώρα για τον Jeremy Clarkson να πει την δική του άποψη για ότι έγινε στην Αργεντινή. Στην στήλη του στους Sunday Times o Clarkson έγραψε μεταξύ άλλων, τα εξής:

[…] Δεν υπήρχε τίποτα που να υποδεικνύει ότι μπήκαμε σε έναν πόλεμο που νομίζαμε ότι τελειώσαμε πριν από 32 χρόνια.

Μία ομάδα ανθρώπων περίμενε εκεί (στο San Pablo). Είπανε ότι είναι βετεράνοι του πολέμου, κάτι που φαινόταν μάλλον απίθανο καθώς οι άνθρωποι ήταν στα 20 ή τα 30 τους. Ξεκίνησαν να χτυπούν τα καπό και να μας βρίζουν. Η αστυνομία έφτασε και έκανε αμέσως αλκοτέστ στον παραγωγό μας, Andy Wilman –δεν ξέρουμε γιατί.

Η Tierra del Fuego δεν είναι προβληματική περιοχή για επισκέπτες σύμφωνα με το Foreign & Commonwealth Office, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι μας παγίδευσαν. Ξέρω ότι κάποιες εφημερίδες στην Αγγλία είπανε πως έφταιγα εγώ εξαιτίας της πινακίδας. Αλλά αυτή δεν αναφέρθηκε καν εδώ κάτω γιατί η εν λόγω πινακίδα είχε αντικατασταθεί.

Όχι. Ήμαστε Άγγλοι (εκτός από έναν Αυστραλό cameraman και έναν Σκώτο γιατρό) και αυτός ήταν αρκετός λόγος για την κυβέρνηση να στείλει 29 ανθρώπους σε μία νύχτα γεμάτη οργή και ιπτάμενα τούβλα.

“Κοιτάξτε τι κάναμε” θα λένε στις επόμενες εκλογές. “Πετάξαμε τους Άγγλους έξω”.

Είναι σαφής πιστεύω. Αναρωτιέμαι, θα προβληθεί κανονικά το επεισόδιο και αν ναι, τι θα ειπωθεί. Και όχι μόνο σε αυτό, αλλά σε ολόκληρη την season. Ο Clarkson έχει αποδείξει πως δεν αφήνει εύκολα κάτι να πέσει κάτω…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...