Διέρρευσε rendering του GT-R LM NISMO, το αγωνιστικό του Le Mans της Nissan

Σχετικά άρθρα

Nissan GT-R LM NISMO

H Nissan έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αναστατώσει την κορυφαία κατηγορία του 24ώρου αγώνα του Le Mans, καθώς το 2015 θα συμμετάσχει σε αυτή με το GT-R LM NISMO. Το πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί το ιαπωνικό αγωνιστικό μονοθέσιο κλειστού τύπου δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό, αλλά σύμφωνα με ένα teaser που είχε δώσει η ιαπωνική εταιρία στις αρχές του μήνα μάλλον θα γίνει κατά την διάρκεια του Super Bowl, που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Το αμερικάνικο μέσο, όμως, διέρρευσε ένα rendering του LMP1 της Nissan, και απ’ότι βλέπουμε αυτό έχει σημαντικά μακρύτερο εμπρός μέρος σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει από Audi, Toyota και Porsche. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με ένα κεντρομήχανο αγωνιστικό, ενώ πιστεύετε ότι τα πίσω ελαστικά θα είναι στενότερα από τα εμπρός, όπως επίσης και το εμπρός μετατρόχιο θα είναι φαρδύτερο σε σύγκριση με το πίσω.

845778_75815nis-700x467

Μηχανικά, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα καθώς κάποιες φήμες λένε ότι θα φοράει ένα V6 κινητήρα της Cosworth προδιαγραφών Formula 1, απόδοσης περίπου 600 ίππων, που θα αποτελεί μέρος του υβριδικού συστήματος του αυτοκινήτου, με την συνολική ιπποδύναμη του να ξεπερνάει τα 1.000 άλογα. Από την άλλη, το Nissan GT-R LM NISMO μπορεί να εφοδιαστεί με έναν twin-turbo V6 κινη΄τηρα βενζίνης χωρητικότητας 2-λίτρων, με ηλεκτρική “βοήθεια” να παρέχεται και στους δύο άξονες. Αν λάβουμε υπόψη τη δήλωση του Andy Palmer, ότι το αγωνιστικό GT-R LM Nismo θα αποτελεί έμπνευση για το επόμενο Nissan GT-R, προσωπικά πιστεύω ότι θα ακολουθηθεί η δεύτερη λύση. Υπομονή λίγες εβδομάδες ακόμα, για να δούμε τι απ’όλα είναι αλήθεια, με τον φετινό αγώνα να φαντάζει ο πιο ενδιαφέρον των τελευταίων δεκαετιών.

ΠηγήJalopnik

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...