Ο Newey δεν πιστεύει πως η RB11 θα παλέψει για τον τίτλο

Σχετικά άρθρα

jerez pre-season test 2015 ricciardo red bull rb11

Το φετινό μονοθέσιο της Red Bull είναι το τελευταίο δημιούργημα του Adrian Newey για την ομάδα Formula 1, αφού ο κορυφαίος αεροδυναμιστής αποφάσισε να απομακρυνθεί από το σπορ και να ασχοληθεί με άλλα projects. Η RB11 άργησε να περάσει τις δοκιμές πρόσκρουσης της FIA, αφού η κατασκευή της ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν από το πρώτο χειμερινό τεστ στη Jerez και παρότι παρουσιάστηκε με καμουφλάζ -πράγμα που σημαίνει πως η ομάδα θεωρεί πως υπάρχουν πράγματα για να κρύψει- και η Renault στοχεύει σε περισσότερες νίκες, ο Newey εξακολουθεί να κρατά χαμηλά τον πήχη.

Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τις προσδοκίες μας για το τρέχον έτος. Η Mercedes διαθέτει μια πολύ δυνατή μονάδα ισχύος, εκτιμούμε (πως βρέθηκε) κάπου στους 60 ίππους (πιο πάνω) στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Στη Renault εργάζονται πολύ σκληρά για να κλείσουν τη διαφορά, αλλά χρειάζεται χρόνος. Ο ρυθμός εξέλιξης των PU, εξαιτίας της τεχνολογίας, είναι πιο αργός από αυτόν που είμαστε σε θέση να πετύχουμε στην πλευρά του πλαισίου. Εκείνοι (στη Renault) έχουν μια πρόκληση μπροστά τους, στην οποία είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν, αλλά χρειάζονται χρόνο για να το επιτύχουν αυτό.

Φέτος, πραγματικά θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να κλείσουμε τη διαφορά που είδαμε κατά καιρούς πέρυσι. Αν μπορέσουμε να πετύχουμε την απρόσμενη νίκη, όπως κάναμε και πέρυσι, τότε αυτό θα είναι φανταστικό. Αλλά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό. Νομίζω ότι πρόκειται για μια σεζόν που θα προσπαθήσουμε να εξάγουμε το maximum που μπορούμε και να χτίσουμε πάνω σε αυτό για το μέλλον.

Η Mercedes ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα των δοκιμών με τον εντυπωσιακό αριθμό των 156 γύρων, χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίσει προβλήματα, με τον ταχύτερο χρόνο του Rosberg να σημειώνεται αρκετά νωρίς. Όπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι της Γερμανικής ομάδας έμειναν πλήρως ευχαριστημένοι, με τον Toto Wolff να δηλώνει αστειευόμενος:

Σήμερα αποκαλύψαμε το μυστικό μας. Θέλουμε στο μέλλον να βρεθούμε στους αγώνες αντοχής και να τρέξουμε στο Le Mans!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...