Δοκιμές Jerez: Ημέρα 3η

Σχετικά άρθρα

Cpii9ncVRuq6NgfCP6Lb_Kimi Raikkonen Jerez F15-T (1)

Η τρίτη μέρα των δοκιμών τελείωσε με τον Felipe Nasr και τη νέα Sauber C34 να είναι ο ταχύτερος συνδυασμός, καθώς το 1:21.545 ήταν ο ταχύτερος χρόνος όλων.

Σήμερα, την τρίτη μέρα των δοκιμών, βρέθηκαν στην Ισπανική πίστα οι Nico Rosberg (Mercedes), Daniel Ricciardo (Red Bull), Felipe Massa (Williams), Kimi Raikkonen (Ferrari), Fernando Alonso (McLaren), Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso), Pastor Maldonado (Lotus) και Felipe Nasr (Sauber).

mP6GDfEIQ8Os6R13alMD_Red vvv

Tο πράσινο φως άναψε στην ώρα του σήμερα το πρωί και η βροχή, που είχε πέσει νωρίτερα, έδινε την ευκαιρία στις ομάδες να δουν πως ανταποκρίνονται τα μονοθέσιά τους σε βρεγμένη πίστα. Πρώτος στη πίστα της Jerez ήταν ο Fernando Alonso και η MP4-30, για να τον ακολουθήσει η W06 του Nico Rosberg.

Καθώς περνούσε η ώρα, η κίνηση αυξανόταν στην πίστα, με τον Fernando Alonso και τη McLaren να δείχνουν ότι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιουργούσαν τα λάθος σήματα των αισθητήρων του κινητήρα, κάνοντας τον ένα γύρο μετά τον άλλον. Αντιθέτως, καθηλωμένος στα γκαράζ της Red Bull ήταν ο Daniel Ricciardo, καθώς μετά το χθεσινό πρόβλημα με την εμπρός αεροτομή, χρειάστηκε να αλλαχθεί και το power unit της Renault με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να μην είναι ακόμα έτοιμο. Βέβαια, η Αυστριακή ομάδα είχε επιστρατεύσει το ιδιόκτητο αεροπλάνο της το προηγούμενο βράδυ, για να φέρει στην πίστα μία νέα πτέρυγα, έτσι ώστε ο Αυστραλός οδηγός να μη χάσει το παραμικρό. Από ότι φαίνεται πακέτο μαζί με τη νέα εμπρός πτέρυγα ήρθαν και ο Adrian Newey και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Dietrich Mateschitz.

3rAqiWPQQQC0hG21DLkF_dcd1503fe140

Φτάνοντας προς το μισό της πρώτης ημέρας, ο Nico Rosberg και Mercedes φαίνεται ότι κουράστηκαν να γυρίζουν στην πίστα, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Γερμανός πιλότος είχε κάνει περίπου 100 γύρους. Λέω πως κουράστηκαν, διότι η W06 σταμάτησε λόγω του ότι έσβησε ο κινητήρας της Mercedes.

Τα χαμόγελα στη McLaren δεν κράτησαν για πολύ, καθώς μετά από 31 γύρους το μονοθέσιο του Fernando Alonso αποσυναρμολογήθηκε και πάλι, εξαιτίας μίας διαρροής στο υδραυλικό σύστημα του κινητήρα. Το αποτέλεσμα αυτής, ήταν οι μηχανικοί να αφαιρέσουν το power unit από την MP4-30 και κατά συνέπεια ο Ισπανός να χάσει το υπόλοιπο της ημέρας.

Το δεύτερο μισό της ημέρας ήταν καλύτερο, εξαιτίας και της αύξησης της θερμοκρασίας σε σχέση με το πρωινό μέρος, αλλά και την κατάσταση της πίστας που ήταν πλέον στεγνή. Η Ferrari του Kimi Raikkonen καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού έκανε αεροδυναμικές αξιολογήσεις στο νέο μονοθέσιο της ομάδας, τοποθετώντας επάνω του τα κατάλληλα όργανα μέτρησης.

OyZMoSG5S0Un4nv2Y9xv_McLaren rear

Η σημερινή μέρα σε σχέση με τη χθεσινή μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπερδραστήρια, όσο αναφορά τα stint των ομάδων, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί έγραφαν αρκετά χιλιόμετρα με τα νέα μονοθέσια τους. Ο νεαρός Carlos Sainz μαζί με τον Nico Rosberg συνέχισαν να είναι από τους πιο δραστήριους και στο απογευματινό μέρος, φτάνοντας ο πρώτος τους 136 γύρους και ο δεύτερος τους 151!

Άλλος ένας που έσπασε το φράγμα των 100 γύρων ήταν και ο ταχύτερος της ημέρας, Felipe Nasr, ο οποίος πέτυχε το 1:21.545 με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli, γράφοντας συνολικά 108 γύρους. Το πέσιμο της καρό σημαίας ήρθε άδοξα για όλους, όταν ο Γερμανός της Mercedes εγκατέλειψε και πάλι, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο. Με την σημερινή μέρα δοκιμών να τελειώνει απότομα, οι υπόλοιποι οδηγοί δεν κατάφερναν να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

42NMArboQJaVMdIMzi8G_nasr

Το τέλος της σημερινής ημέρας βρήκε τον Kimi Raikkonen να είναι απολύτως ευχαριστημένος με τη νέα Ferrari, καθώς βρήκε την SF15-T αισθητά βελτιωμένη. Στην απόδοση της νέας Ferrari αναφέρθηκε και ο Nico Rosberg, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η νέα Ferrari του κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Στα σχετικά νέα, εξελίξεις υπήρξαν σήμερα και από την ομάδα της Haas, δια στόματος του γενικού διευθυντή της ομάδας, Gunther Steiner. Ο Gunther Steiner ανέφερε ότι βρίσκεται στην πίστα της Jerez μετά από πρόσκληση της Ferarri. Ο υπεύθυνος της Αμερικάνικης ομάδας είπε, επίσης, ότι η πορεία της νέας SF15-T φαίνεται να είναι καλή και ότι οι φήμες που ανέφεραν ότι η ομάδα της Haas αγόρασε τελικά το μονοθέσιο της Marussia είναι ψευδείς. Η ομάδα της Haas αγόρασε νέο εξομοιωτή και η Dallara θα χρησιμοποιήσει την αεροδυναμική σήραγγα της Ferrari για την εξέλιξη του Αμερικανικού μονοθεσίου. Τέλος, όσον αναφορά τους οδηγούς της ομάδας, ο Gunther Steiner υποστήριξε πως ακόμα δε γνωρίζει ποιοι θα είναι.

Οι χρόνοι της 3η μέρας ήταν:

Οδηγός Ομάδα Γύροι Ταχύτερος γύρος
Felipe Nasr Sauber 108 1:21.545
Kimi Raikkonen Ferarri 92 1:21.750
Nico Rosberg Mercedes 151 1:21.982
Felipe Massa Williams 71 1:22:276
Pastor Maldonado Lotus 96 1:22.713
Carlos Sainz Jr Toro Rosso 136 1:23.187
Daniel Ricciardo Red Bull 48 1:23.901
Fernando Alonso McLaren 32 1:35.532

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...