Απογοητευτικά αποτελέσματα για τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος για τη προστασία πεζών

Σχετικά άρθρα

Pedestrian Detection System

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει κανονισμούς για πιο ασφαλές μετακινήσεις και ένα παράδειγμα είναι ο υποχρεωτικός εφοδιασμός από το 2018 του αυτόματου συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης eCall στα νέα αυτοκίνητα. Επίσης, ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP έχει αλλάξει εδώ και κάποιους μήνες τον τρόπο αξιολόγησης της ασφάλειας των αυτοκινήτων, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα συστήματα ασφαλείας που εφοδιάζεται ένα αυτοκίνητo, και είναι αυτά πλέον που καθορίζουν το ποιο αυτοκίνητο θα πάρει το πέμπτο αστέρι.

Γερμανικό περιοδικό, όμως, θέλησε να δει στην πράξη την εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος για την προστασία των πεζών και γι’αυτό επέλεξε μερικά ολοκαίνουρια αυτοκίνητα που το διαθέτουν. Τα υπό εξέταση αυτοκίνητα ήταν η Mercedes C-Class, το VW Up!, το Nissan Qashqai, το Mini Cooper, το Volvo V60 και το Subaru Outabck.

Δε θα σου κάνω spoil, απλά θα αναφέρω ότι από αυτά μόνο ένα κατάφερε να ακινητοποιηθεί πλήρως και να αποφύγει τη σύγκρουση, ενώ ένα άλλο δεν φρέναρε σχεδόν καθόλου και χτύπησε σοβαρά τη κούκλα-πεζό.

https://youtu.be/Rbk3XNCpiB4

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...