Δεν θα μαντέψεις ποτέ την ιπποδύναμη αυτής της Ford Mustang II Cobra

Σχετικά άρθρα

Ford-Mustang-II-Cobra-10

Από την όψη και μόνο, συμπεραίνεις πως η Ford Mustang II Cobra θα εφοδιάζεται με κάτι δυνατό κάτω από το καπό. Φουσκώματα στο καπό, μπροστά spoiler, αεροτομή, λογότυπα Cobra, αγωνιστικές λωρίδες να διατρέχουν το σώμα, λευκές ζάντες, όλα τα παραπάνω δίνουν την εικόνα πως αυτή η Mustang αποδίδει 300, 400 ίσως και περισσότερα άλογα. Χμμμ… Όχι!

Η Ford παρουσίασε την Mustang Cobra II το 1976, με βασικό κινητήρα να είναι ο 2,3 λίτρων τετρακύλινδρος απόδοσης μόλις 88 άλογα. Βλέπεις, το 1973, όταν η Μπλε Οβάλ εταιρία παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της Mustang, η πετρελαϊκή κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της και αποφάσισε να μικρύνει τις διαστάσεις της νέας Mustang, αλλά και να μειώσει τα κιλά της. Η Mustang II ήταν περίπου μισό μέτρο πιο μικρή σε μήκος από τη πρώτη Mustang, με το βάρος της να μειώνεται κατά 200 κιλά, ενώ κάτω από το καπό, εκτός από τον προαναφερόμενο 2,3 λίτρων κινητήρα, η Ford τοποθετούσε και έναν V6 2,9 λίτρων αλλά και έναν V8 4,9 λίτρων, απόδοσης 108 και 139 ίππων αντίστοιχα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...