1372621461764091431

Το καθιερωμένο πλέον γράμμα της Tesla προς τους μετόχους της δεν επιφύλασσε καμία ιδιαίτερη έκπληξη αλλά περιελάμβανε ορισμένες μικρές ειδήσεις τις οποίες θα δούμε συγκεντρωμένες σε ένα άρθρο. Πρώτον, είναι οριστικό πλέον: οι παραδόσεις του πολυαναμενόμενου Model X θα ξεκινήσουν εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Ο διπλασιασμός των διαθέσιμων μοντέλων της εταιρίας, σημαίνει ότι αναμένεται αύξηση στην παραγωγή και τις πωλήσεις αλλά…

… παραδόξως, η Tesla αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το 2015. Ενώ αρχικά ο στόχος είχε τεθεί στα 55.000 αυτοκίνητα, τώρα πέφτει ελαφρώς αφού όπως αναφέρεται στο γράμμα στοχεύει στα “50.000 με 55.000 αυτοκίνητα”. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και η Tesla δικαιολογεί αυτή την αναθεώρηση λέγοντας ότι επειδή τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή, “οι προκλήσεις στην παραγωγή του Model X ίσως καθυστερήσουν την παραγωγή του Model S”. Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές οι προκλήσεις αλλά ο ίδιος ο Musk χαρακτήρισε το επερχόμενο SUV ως “το δυσκολότερο αυτοκίνητο στον κόσμο” όσον αφορά στην παραγωγή του.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ η Tesla κάνει λόγο για το Model 3παρουσίαση του οχήματος το πρώτο τρίμηνο του 2016 με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στα τέλη του 2017-, δεν γίνεται καμία αναφορά στο Gigafactory. Δεν ξέρουμε αν και τι σημαίνει αυτό, αλλά προκαλεί εντύπωση.