Η VW έκλεβε με λογισμικό για να μειώνει τις εκπομπές ρύπων σε περίπου 500.000 αυτοκίνητα της

Σχετικά άρθρα

vw diesel

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α ανακοίνωσε πως θα πρέπει η Volkswagen να ανακαλέσει περίπου μισό εκατ. αυτοκίνητά της, επειδή η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί ένα λογισμικό που έχει σχεδιαστεί να παρακάμπτει σκοπίμως τα περιβαλλοντικά πρότυπα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η EPA (Environmental Protection Agency) κατηγορεί την VW για παραβίαση του νόμου, εγκαθιστώντας σε 482.000 τετρακύλινδρα 2-λιτρα diesel Audi και Volkswagen αυτοκίνητά της (παραγωγής από 2009 έως και ένα 2015), ένα λογισμικό, γνωστό και ως “defeat device” το οποίο είναι προγραμματισμένο να ανιχνεύει πότε το αυτοκίνητο βρίσκεται υπό επίσημη δοκιμή μέτρησης των εκπομπών του, ενεργοποιώντας μόνο τότε, πλήρως το σύστημα ελέγχου εκπομπών των ρύπων, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του τεστ, να παραχθούν όσο γίνεται χαμηλότερες τιμές εκπομπών ρύπων. Ο πλήρης έλεγχος του συστήματος εκπομπών ρύπων κλείνει κατά τη διάρκεια των κανονικών οδηγικών συνθηκών από τους κατόχους των αυτοκινήτων, κάνοντας τα αυτοκίνητα να ρυπαίνουν περισσότερο από όσο αναφέρει ο κατασκευαστής.

01_2015-Volkswagen-Golf-TSI-2015-Exhaust-Emissions

Το λογισμικό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για να αποκρύπτει τις εκπομπές ρύπου οξειδίου του αζώτου του αυτοκινήτου, εκπομπές που συμβάλουν στη δημιουργία του όζοντος και του νέφους. Οι ρύποι αυτοί μάλιστα, συνδέονται με μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως κρίσης άσθματος και άλλων αναπνευστικών νοσημάτων.

Τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα που εξοπλίζονται με το “πειραγμένο” λογισμικό είναι τα Volkswagen Jetta παραγωγής 2009-2015, τα Beetle παραγωγής 2009-2015, τα Golf παραγωγής 2009-2015, τα Passat παραγωγής 2014-2015 και τα Audi A3 παραγωγής 2009-2015.

Η ανακοίνωση της παραβίασης αυτής της VW, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης, πιο επιθετικής προσπάθειας επιβολής της νομοθεσίας από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α σχετικά με την περιβαλλοντική συνείδησή των αυτοκινητοβιομηχανιών, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εκτός από την ανάκληση, η Volkswagen δεν θα γλυτώσει και το πρόστιμο, μιας και αυτό φαίνεται αναπόφευκτο. Πέρυσι, επιβλήθηκε πρόστιμο 300 εκατ. δολαρίων στη Hyundai και στη Kia για παραβίαση του Νόμου περί Καθαρού αέρα, με την κορεατική εταιρία να ανακαλεί τότε 1,2 εκατ. αυτοκίνητα της, τα οποία είχαν υπερβολικά αισιόδοξα νούμερα μέσης κατανάλωσης.

VW-engine-plant-Kaluga-3

Στις σχετικές ειδήσεις, η VW εγκαινίασε σήμερα την έναρξη της παραγωγής του νέου της εργοστασίου στη Καλούγκα της Ρωσίας, εκεί όπου και κατασκευάζει τους νέους EA21 1.600αριδες κινητήρες βενζίνης απόδοσης 110 ίππων. Το εργοστάσιο έχει παραγωγική ικανότητα 150.000 κινητήρων ετησίως, κατασκευάζοντας περισσότερους από 600 κινητήρες καθημερινά. Η συνολική επένδυση στο συγκεκριμένο εργοστάσιο άγγιξε τα 250 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

[Ευχαριστώ όλους για το tip]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...
Autoblog.gr