Η Google αναζητά συνεργάτη για να περάσει τα αυτόνομα αυτοκίνητά της στη παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Google autonomous (4)

Η Google συνεχίζει να κάνει όλο και περισσότερο πιο γοργά βήματα ώστε να βγάλει στην αγορά το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο της. Ο συνιδρυτής του γίγαντα του διαδικτύου Sergey Brin, σε πρόσφατη ομιλία του έκανε γνωστό πως η Google σκοπεύει να συνεργαστεί με κάποια αυτοκινητοβιομηχανία για να κατασκευάσει τα αυτόνομα αυτοκίνητά της, τα οποία αρχικά θα εστιάζουν σε ride-sharing υπηρεσίες, παρά στην αγορά από ιδιώτες.

Παρότι η Google ήθελε αρχικά να περάσει στη παραγωγή ένα αυτόνομο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι και πεντάλς, τελικά αυτό δεν συμβεί, με την εταιρία μάλιστα να δηλώνει πως θα δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να απενεργοποιεί το αυτόνομο σύστημα οδήγησης, αναλαμβάνοντας αυτός δράση πίσω από το τιμόνι. Όπως αναφέρει η Google, τα αυτόνομα αυτοκίνητά της, έχουν διανύσει περισσότερα από 1,93 εκατ. χλμ σε δημόσιους δρόμους και τα έχει προγραμματίσει έτσι ώστε να μιμούνται τις οδηγικές τάσεις των ανθρώπων. Όπως εξηγεί ο Chris Urmson, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το αυτόνομο πρόγραμμα της Google, τα αυτοκίνητα της εταιρίας του έχουν προγραμματιστεί να οδηγούν όπως και οι άνθρωποι, έχοντας την δυνατότητα να κόψουν δρόμο στις στροφές, να πατήσουν τις διαχωριστικές γραμμές για να αποφύγουν ένα εμπόδιο στον δρόμο, ενώ ενεργοποιούν τα φρένα με φυσικό τρόπο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr