Opel Ampera-e 2

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση και ενώ είχαμε σχεδόν ξεχάσει για τα πλάνα της General Motors να λανσάρει το Chevrolet Bolt ως Opel στην Ευρώπη, παρουσιάζεται το Ampera-e, ένα “επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο” που θα έχει “μεγαλύτερη αυτονομία από τα περισσότερα ηλεκτρικά της αγοράς και προσιτή τιμή”.

Η Opel δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε, αλλά αυτό που φαίνεται από τις φωτογραφίες, είναι ότι πρόκειται για μία rebadged έκδοση του Chevrolet Bolt, χωρίς πρακτικά καμία αλλαγή στον σχεδιασμό. Για το εσωτερικό δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αφού η Opel δεν μας έδωσε καμία φωτογραφία του Ampera-e.

Opel Ampera-e 1

Αν πάντως η τακτική που ακολουθήθηκε στον σχεδιασμό, ακολουθήθηκε και στα μηχανικά και είναι ίδια με αυτά του Bolt, τότε το Ampera-e θα λανσαριστεί το 2017 στην αγορά με ένα drivetrain 200 ίππων και 360 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 60 kWh. Έπειτα από πλήρη φόρτιση, το μοντέλο θα έχει αυτονομία της τάξης των 320 χιλιομέτρων ενώ από πλευράς επιδόσεων, τα πρώτα 96 km/h από στάση θα έρχονται σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα με την τελική να αγγίζει τα 155 km/h.

Opel Ampera-e

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το ηλεκτρικό Opel Ampera-e με μπαταρία αλλάζει τους κανόνες

  • Νέοι δρόμοι στην ηλεκτρική μετακίνηση με το ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της Opel
  • Το 5θυρο, 5θέσιο Ampera-e υπερέχει σε αυτονομία από πολλά ηλεκτρικά οχήματα
  • Οδηγική απόλαυση, εξαιρετική συνδεσιμότητα και προσιτή τιμή

Η Opel θα λανσάρει του χρόνου ένα επαναστατικό, νέο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας, συνεχίζοντας τη μεγαλύτερη και πλέον μεγαλεπήβολη προϊοντική επέλαση στην ιστορία της, με 29 νέα μοντέλα μεταξύ 2016 και 2020. Το νέο, πεντάθυρο, πενταθέσιο μοντέλο θα ονομάζεται “Ampera-e”. Εκτός του ότι θα διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία με πλήρη φόρτιση από τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς, θα έχει και την πιο προσιτή τιμή. Βασισμένο στην τεχνογνωσία της εταιρίας στα ηλεκτρικά οχήματα με το πρώτο Ampera που έγινε σημείο αναφοράς στην κατηγορία του το 2011, το νέο Ampera-e συνδυάζει πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτροκίνησης με προηγμένη συνδεσιμότητα και εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά.

Ανακοινώνοντας το Ampera-e σήμερα στο CAR Symposium στο Bochum της Γερμανίας, η Πρόεδρος & CEO της GM, Mary Barra δήλωσε: «Η GM και η Opel ανέκαθεν πίστευαν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στις μετακινήσεις του μέλλοντος. Η τεχνολογία του Ampera-e αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Το νέο μας ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας θα ενισχύσει τη φήμη της Opel ως μιας εταιρίας που κάνει προσιτές τις καινοτόμες τεχνολογίες στο ευρύ κοινό.»

Τάσεις όπως η αστικοποίηση και η προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν επίσης νέους τρόπους μετακίνησης και εναλλακτικά συστήματα κίνησης. «Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν σημαντικά την προστασία του κλίματος και τη μείωση των ρύπων» δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το νέο Opel Ampera-e θα ανοίξει το δρόμο προς την ηλεκτρική μετακίνηση καταρρίπτοντας τα εμπόδια του υψηλού κόστους και της μειωμένης αυτονομίας.»

Η επίπεδη μπαταρία τοποθετείται κάτω από το πάτωμα της καμπίνας, χωρίς να επηρεάζει τις συμπαγείς αναλογίες του Ampera-e. Χάρη στη μελετημένη σχεδίαση και τοποθέτηση της μπαταρίας διαμορφώνεται ένα ευρύχωρο εσωτερικό με άνετα καθίσματα για μέχρι πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών εφάμιλλο με ενός συμπαγούς αυτοκινήτου.

Το Ampera-e θα προσφέρει επίσης τη βραβευμένη υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar καθώς και τεχνολογίες συνδεσιμότητας και infotainment που ενσωματώνουν άριστα smartphones και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο όχημα.

[/learn_more]