Η Nissan εξαγοράζει την Mitsubishi;

Σχετικά άρθρα

Mitsubishi_Nissan

Ανανέωση: Πλέον είναι επίσημο.

Σύμφωνα με το NHK, την δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας, η Nissan βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων, να δαπανήσει περίπου 200 δισ. γιεν (1,84 δισ. δολάρια – 1,61 δισ. ευρώ), ώστε να εξαγοράσει το 30% με 34% της Mitsubishi Motors. Η Nissan, η οποία ήταν αυτή που ανακάλυψε την απάτη με τις ψεύτικες καταναλώσεις, προτίθεται να βοηθήσει την Mitsubishi να ορθοποδήσει μετά το σκάνδαλο για τις εκπομπές ρύπων, ενώ με την εξαγορά θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της, αφού θα ξεπεράσει το 20% που κατέχει σήμερα η Mitsubishi Heavy Industries.

Όπως μεταδίδει το Nikkei, αύριο Πέμπτη, τα διοικητικά συμβούλια των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών θα συναντηθούν ώστε να  αποφασίσουν πως θα προχωρήσει η εξαγορά. Σύμφωνα με το Nikkei, η Mitsubishi  θα εκδώσει νέες μετοχές, που θα τις πουλήσει στη Nissan μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες συνεργάζονται εδώ και χρόνια για τα key cars τους, με την Mitsubishi Motors να κατασκευάζει τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια να τα προμηθεύει στη Nissan.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό, πως το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο από αυτό που πίστευε αρχικά η Mitsubishi, μιας και παραδέχτηκε πως είπε ψέματα σχετικά με τις καταναλώσεις όλων των αυτοκινήτων που πούλησε στην Ιαπωνία από το 2013. Η μετοχή της Mitsubishi Motors έχει χάσει το 43% αξίας από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, κάτι που άνοιξε την πόρτα για την εξαγορά.

ΠηγήΝΗΚ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...