Στο σφυρί μια σπάνια Ferrari 275 GTB/4

Σχετικά άρθρα

Ferrari 275 GTB4 1967 in auction (1)

Την επόμενη Κυριακή, στο περιθώριο του Greenwich Concours d’Elegance στο Connectic, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams θα βγάλει σφυρί μια σπάνια και πανέμορφη Ferrari 275 GTB/4 Berlinetta του 1967. Το 1964 παρουσίασε δύο νέα μοντέλα η Ferrari, την 275 GTB και την 275 GT Spyder, τα οποία βασίζονταν στο ίδιο σασί και είχαν σχεδιαστεί από τον Pininfarina, με το σώμα τους να ήταν κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Κατασκευαζόταν από τον Scaglietti και ήταν η πρώτη Ferrari GT που διέθετε ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλες τις γωνίες. Έμπνευση πήρε από την θρυλική 250 GTO και διέθετε δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Μηχανικά φορούσε έναν 3,3-λίτρων V12 κινητήρα, ο οποίος ήταν σχεδιασμένος από τον Gioacchino Colombo, ο οποίος είχε 3 ή 6 Weber καρμπιρατέρ, διέθετε δύο εκκεντροφόρους επί κεφαλής, σύστημα λίπανσης ξηρού τύπου και απέδιδε 300 άλογα. Συνδεόταν με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο ήταν τοποθετημένο στον πίσω άξονα, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά.

Είναι μια από τις 331 που κατασκευάστηκαν και άνηκε στον ίδιο ιδιοκτήτη για περισσότερα από 40 χρόνια. Η τέλεια διατηρημένη Berlinetta θεωρείτο κάποτε ότι ήταν η καλύτερη Ferrari παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην δημοπρασία αναμένεται να πιάσει τιμή κοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...