Η Porsche 991.2 Carrera turbo συγκρίνει τον ήχο της με την ατμοσφαιρική 991

Σχετικά άρθρα

711867

Η χρήση του turbo στα αυτοκίνητα ως γνωστό δουλεύει υπέρ της αύξησης της απόδοσης αλλά επεμβαίνει κατασταλτικά στον ήχο του κινητήρα και μειώνει το μέγιστο όριο περιστροφής του. Οι κατασκευαστές όμως, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουν αυτές τις επιπτώσεις και κάποιες φορές τα καταφέρνουν πολύ καλά.

Ο ήχος του κινητήρα κάποιων αυτοκινήτων είναι σήμα κατατεθέν τους και σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο εξακύλινδρος boxer κινητήρας της Porshce Carrera. Στην ανανεωμένη 991.2 Porsche Carrera και Carrera S ο κινητήρας από ατμοσφαιρικός έγινε biturbo, με τη μέγιστη απόδοση του να φτάνει τους 420 ίππους και τα 500 Nm ροπής . Η χρήση turbo είχε κάποιες επιπτώσεις στην χροιά του ήχου αλλά όπως θα δούμε και θα ακούσουμε στο παρακάτω βίντεο εξακολουθεί να ακούγεται σαν Porsche.

Ο ήχος μπορεί να μην είναι τόσο μπάσος όπως στον ατμοσφαιρικό, αλλά αν εξαιρέσεις κάποια φυσήματα του turbo, οι διαφορές είναι ελάχιστες. Δες και εσύ το παρακάτω side-by-side βίντεο και μπορείς να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα, για το αν και κατά πόσο, αλλοίωσε η χρήση turbo τον ήχο του εξακύλινδρου boxer της Porsche.

Πηγήyoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...