Ανακατασκευάστηκε το πρώτο Honda που εισήχθη στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

serialone_jccs

Πριν επτά μήνες η Honda είχε ανακοινώσει την ανακατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου που πωλήθηκε στις ΗΠΑ πριν 47 χρόνια, και αυτή είναι πλέον γεγονός.

Το μικρό N600 είναι από τα πρώτα αυτοκίνητα της big H και αυτό που βλέπεις είναι το πρώτο αυτοκίνητο Honda που εισήχθη στις ΗΠΑ το 1969. Η Honda ως τότε ήταν γνωστή στις ΗΠΑ μόνο για τις μοτοσυκλέτες της. Το kei car της Honda αν και σε πλήρη αντιδιαστολή με τα μαξιμαλιστικά ήθη των Αμερικάνων, αγαπήθηκε πολύ και ήταν μια εξαγωγική επιτυχία για τους Ιάπωνες. Ήταν η αρχή για την μεγάλη ιαπωνική απόβαση των Civic και Accord της δεκαετίας του ’70 και ένθεν.

Το Series One όπως το αποκαλούν λόγω του χαρακτηριστικού αριθμού πλαισίου, βρέθηκε, σε κακή κατάσταση αλλά η Honda τιμώντας της ιστορία της αποφάσισε να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση. Η ανακατασκευή διήρκησε 6 μήνες και έγινε στο Los Angeles υπό τις οδηγίες του Tim Mings. Μάλιστα για την όλη διαδικασία έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα που δείχνει σαν ντοκυμαντέρ όλη την πορεία της ανακατασκευής.

Το αυτοκίνητο με το οποίο η Honda συστήθηκε στην αμερικάνικη αγορά ήταν ιδιαίτερα τεχνολογικά προηγμένο για την εποχή του, καθώς διέθετε αλουμινένιο κινητήρα 600 κ.εκ. ο οποίος απέδιδε 36 με 45 άλογα, και στρόφαρε μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. και είχε τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα. Το συνολικό του βάρος δεν υπερέβαινε τα 550 κιλά, εξαιτίας των συμπαγών του διαστάσεων και τη χρήση πλαστικών μερών στο αμάξωμα.

Ο Mings υπολογίζει ότι έχει εργαστεί σε πάνω από 1.000 αυτοκίνητα των N600 και Z600, αλλά κανένα δεν ήταν τόσο ιδιαίτερο όσο αυτό το πράσινο. Το είχε στην κατοχή του για αρκετά χρόνια, και μόλις καθάρισε μια μέρα τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, είδε με έκπληξη ότι αυτό ήταν το απολύτως πρώτο αυτοκίνητο που πωλήθηκε, με τον Mings να υπολογίζει ότι από τα 50 πρώτα N600 που η Honda έφερε στην Αμερική, μόλις τρία κυκλοφορούν μέχρι σήμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=ETI5FGAUeos

ΠηγήSerial One

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...
Autoblog.gr