Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο οι τιμές του πετρελαίου

Σχετικά άρθρα

oil 2

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, καθώς η αγορά προεξοφλεί την αναμενόμενη περικοπή της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εμβάθυνση του πλεονάσματος προσφοράς από τις αρχές του 2017.

Τα futures του Brent άγγιξαν τα $49,63 με άνοδο της τάξης του 1,5% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Οκτωβρίου, πριν υποχωρήσει ελαφρώς στα $49,22 το βαρέλι και στο +0,65%. Στις ΗΠΑ, το West Texas Intermediate ενισχύεται κατά 35 σεντς, ή 0,73% στα $48,59 το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ προσπαθεί έως τις 30 Νοεμβρίου να φέρει τα 14 κράτη μέλη της και την Ρωσία να συμφωνήσουν σε μια συντονισμένη μείωση της παραγωγής για να στηρίξουν την αγορά. Όπως επισημαίνει η ANZ Bank:

Με τους επενδυτές να γίνονται όλο και πιο αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να συνεχίσουν να σκαρφαλώνουν υψηλότερα.

Από την μεριά της, η RBC Capital Markets σε σημείωμα προς τους πελάτες, τονίζει:

Η πιο σημαντική χώρα στον ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, το θέλει (μια περικοπή της παραγωγής) και η ηγεσία του ΟΠΕΚ είναι γνώστης των κινδύνων που που θα φέρει ένα ενδεχόμενο ναυάγιο.

Η Goldman Sachs ανέφερε σε αναφορά της ότι οι πιθανότητες μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ έχουν αυξηθεί καθώς οι παραγωγοί πρέπει να αντιδράσουν στην διάβρωση των θεμελιωδών μεγεθών της προσφοράς και της ζήτησης, τα οποία η τράπεζα είπε ότι έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά από τότε που ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε μια προσωρινή συμφωνία για να μειώσει την παραγωγή.

Αν ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί, κυρίως η Ρωσία, αποτύχουν να συμφωνήσουν σε μια περικοπή, η Goldman Sachsτονίζει ότι αναμένεται ένα πλεόνασμα προσφοράς πετρελαίου 0,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Η BYD έλαβε 3,4 δισ, ευρώ από τη κινεζική κυβέρνηση για να κυριαρχήσει στα EV

Η BYD έλαβε τουλάχιστον 3,4 δισ. ευρώ με τη μορφή άμεσων κρατικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου να κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...

Γερμανία: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να πιαστούν οι στόχοι για το κλίμα

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα "απειλεί" το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα. Για "ελιγμό"...