Marchionne: Ο Trump θα φέρει αλλαγές στην βιομηχανία αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

sergio-marchionne-2

Ο Sergio Marchionne σε πρόσφατες δηλώσεις του μίλησε και για την εκλογή του Donald Trump στη θέση του Προέδρου των Η.Π.Α, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αλλαγές στην βιομηχανία αυτοκινήτων στη Βόρειο Αμερική.

Ο Marchionne χαρακτήρισε την εκλογή Trump ως “game changer” μιας και ο ιδιαίτερος κος Trump έχει επικριτική στάση προς το ελεύθερο εμπόριο, κάτι που μπορούσε να επηρεάσει τις δραστηριότητες της Fiat Chrysler Automobiles στη Β. Αμερική. Ο CEO της FCA συμπλήρωσε πως η εκλογή του Trump αλλάζει το σκηνικό αφού “υπάρχει πλειάδα συνθηκών που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη σε ό,τι αφορά την αγορά των ΗΠΑ“. Οι δηλώσεις του Trump όσον αφορά τη NAFTA (North American Free Trade Agreement) θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δραστηριότητες της επιχείρησης στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά. Η FCA, κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2016, έχει κατασκευάσει το 17% των μοντέλων της που πουλήθηκαν στις Η.Π.Α και στον Καναδά, στα εργοστάσιά της στο Μεξικό.

Βλέπεις ο Trump, κατά την προεκλογική περίοδο, είχε βάλλει επανειλημμένα κατά της συμφωνίας, υποστηρίζοντας πως έχει οδηγήσει Αμερικανούς στην ανεργία. Στοχοποίησε, μάλιστα, τη Ford η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα στο Μεξικό, ενώ έκανε έκκληση για επιβολή δασμού 35% στα προϊόντα επιχειρήσεων που έχουν μετακινήσει την παραγωγή τους στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Από το 2010, εννέα παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανόμενης και της General Motors, της Ford και της Fiat έχουν ανακοινώσει 24 δισ. δολάρια σε επενδύσεις προς το Μεξικό. Η NAFTA αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση για τις πολυεθνικές, καθώς εμπεριέχει χαμηλότερους φόρους για το ενδοεμπόριο αλλά και λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...