Η WM Motor αρνείται πως τα renderings που είδαμε είναι δικές της δημιουργίες

Σχετικά άρθρα

wm-motors-1

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν ορισμένες ψηφιακές φωτογραφίες που υποτίθεται πως έδειχναν το πως θα μοιάζουν τα μοντέλα της νεοσύστατης κινέζικης εταιρίας WM Motor, αλλά όπως αποδείχθηκε, οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από photoshopαρισμένες επίσημες φωτογραφίες του Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S.

Ο ντόρος που έγινε γύρω από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες μεγάλος και οι Κινέζοι της WM Motor εξέδωσαν επίσημο δελτίο τύπου με το οποίο υποστηρίζουν πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν είναι δικής τους δημιουργίας, ενώ συνεχίζουν πως οι φωτογραφίες του πρώτου μοντέλου της εταιρίας, που θα βγει στην αγορά το 2018, θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2017.

Να θυμίσω πως η WM Motor, η εταιρία, που ιδρύθηκε πέρυσι από τον Freeman Shen, πρώην στέλεχος της Geely και της Volvo Zhejiang Geely Holding Group, αλλά και πρώην CEO της Volvo στην Κίνα, τον περασμένο Αύγουστο πήρε χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων προκειμένου να βγάλει στην αγορά plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.  Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2021 να πουλά 100.000 αυτοκίνητα ετησίως, έχοντας στην γκάμα της τρία μοντέλα, με ένα από αυτά, ένα πλήρως ηλεκτρικό σεντάν, να ανταγωνίζεται το Tesla Model 3.

Ο Shen ευελπιστεί πως η εμπειρία του, σε συνδυασμό με τις πιέσεις της κινεζικής κυβέρνησης να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Κίνας όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -περίπου 3 εκατομμύρια νέα plug-in κάθε χρόνο για να μειωθεί το πρόβλημα της ρύπανσης, θα καταφέρει να κάνει τους στόχους της εταιρίας του πραγματικότητα. Ο Shen έχει εργαστεί για περισσότερες από δύο δεκαετίες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και εκτός από τις Volvo και Geely, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες και τις γνώσεις του στην Fiat και στην Borg Warner.

Η νέα εταιρία αναπτύσσει επί του παρόντος δύο νέες πλατφόρμες ενώ έχει ξεκινήσει και τις δοκιμές εξέλιξης. Οι μπαταρίες και τα ηλεκτρικά μοτέρ των αυτοκινήτων θα προέρχονται από μια γερμανική εταιρία τεχνολογίας, με την WM Motor να διπλασιάζει το εργατικό της δυναμικό σε Γερμανία και Κίνα, ώστε αυτό να φτάσει τα 600 άτομα εντός του 2016. Η εταιρία δεν θέλει να βγάλει πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά “θέλει να φέρει την πολυτέλεια και την υψηλή ποιότητα σε ένα κανονικό αυτοκίνητο“, ενώ στα πλάνα της είναι να πουλά τα αυτοκίνητά της κυρίως μέσω διαδικτύου, παρά μέσω αντιπροσωπειών. Η συναρμολόγηση των αυτοκινήτων θα γίνονται σε ένα νέο εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα, με την WM Motor να καλοβλέπει και την αγορά των Η.Π.Α.

ΠηγήWM Motor

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...