Ο Jolyon Palmer, παρότι συγκέντρωσε λιγότερους βαθμούς από τον teammate του, και προς έκπληξη πολλών ανανέωσε με την ομάδα της Renault, ώστε να καθίσει στο πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της για ένα επιπλέον χρόνο.

Για το 2017, ο 26 Βρετανός ευελπιστεί ότι η γαλλική ομάδα θα είναι αρκετά βελτιωμένη και θα δείξει το πραγματικό ανταγωνιστικό της πρόσωπο, και δεν θα παλεύει για τις τελευταίες θέσεις, όπως έγινε φέτος που κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 8 βαθμούς, τερματίζοντας στην 9η θέση.

Το 2016 ήταν η χρονιά που επέστρεψε η Renault στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα, αγοράζοντας την Lotus, και ο Palmer δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Νομίζω ότι θα κάνουμε ένα καλό βήμα το επόμενο έτος. Φέτος, ξέραμε από την αρχή του έτους ότι θα ήταν δύσκολο. Νομίζω, για να είμαι ειλικρινής, έχουμε κάνει περισσότερα από ότι περίμενα, ειδικά όσο η χρονιά προχωρούσε, για να πάρουμε όσο περισσότερα από αυτήν.

Νομίζω ότι η εστίαση για το επόμενο έτος ήταν στο νέο αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, και έχουμε κάνει καλή επένδυση στην ομάδα. Έχουμε σπουδαίους ανθρώπους στην ομάδα να κάνουν καλή δουλειά – ελπίζω ότι θα είμαστε η ομάδα που θα κάνει το μεγαλύτερο βήμα.

Νιώθω ότι έχω βελτιωθεί πολύ από την πρώτη μέρα μου στην F1 – κυρίως από την αρχή του έτους. Η Μελβούρνη ήταν ένας καλός αγώνας, αλλά από νωρίς αν κοιτάξετε τι έκανα στους πρώτους έξι αγώνες, σε σχέση με τι έκανα στο τέλος, έχω βελτιωθεί.

Έκανα κάποια λάθη, αλλά όσο η χρονιά προχωρούσε μείωνα τα λάθη πάρα πολύ. Έτσι, από τη Μαλαισία σε κάθε κατατακτήριες ήμουν στο Q2, και γενικά έκανα καλούς καθαρούς αγώνες, και έτσι η βελτίωση είναι αρκετά σαφής. Ήταν μια διδακτική rookie χρονιά. Προφανώς είχα μια δύσκολη αρχή και έκανα ορισμένα λάθη από την πλευρά μου, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος πήγε πολύ καλύτερα.