Τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης η Opel παρουσίασε το GT Concept, όπου τότε δήλωσε πως δεν σκοπεύει να το περάσει στη παραγωγή. Οι μήνες πέρασαν και οι Γερμανοί άλλαξαν γνώμη, μιας και όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο CEO της εταιρίας, Karl-Thomas Neumann εξετάζουν να βρούνε τρόπο ώστε το GT να βγει στην αγορά.

Είναι ένα αυτοκίνητο που το αγαπάμε τόσο εμείς, όσο και το κοινό και θέλουμε πραγματικά να το κατασκευάσουμε. Το ερώτημα είναι ποια είναι η σωστή προσέγγιση που πρέπει να ακολούθησε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Την περίοδο αυτή, εξετάζουμε διάφορες κατευθύνσεις που θα μπορούσαμε να ακολουθήσαμε.

Από τα λόγια του συμπεραίνει κανείς, πως μέχρι και σήμερα, η εταιρία δεν έχει δώσει το πράσινο φως ώστε το μοντέλο να περάσει στη αγορά, μιας και εξετάζεται πως αυτό θα είναι οικονομικά βιώσιμο, ειδικά από την στιγμή που πρόκειται για ένα πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο που δεν θα κάνει σημαντικά μεγάλες πωλήσεις. Τα πάντα εξαρτώνται από την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Neumann:

Η πλατφόρμα είναι το κάτι το πολύπλοκο. Μπορείς να πάρεις μέρη και κομμάτια από άλλες πλατφόρμες, αλλά τα πάντα είναι θέμα κόστους. Αν χρειαστεί να αναπτύξουμε πολύ την πλατφόρμα τότε δεν μπορούμε να το κάνουμε.

Το κακό είναι πως η GM, η μητρική εταιρία της Opel, δεν έχει κάποια διαθέσιμη πλατφόρμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του GT, οπότε αυτό που απομένει είναι η συνεργασία με κάποιον τρίτο κατασκευαστή, όπως η MG, η οποία και είναι ιδιοκτησίας της SAIC, εταίρου της GM στην Κίνα.