Ήταν 2007 όταν η Tesla έβγαλε στην αγορά το πρώτο της αυτοκίνητο, το Roaster, το οποίο δεν γνώρισε τη επιτυχία των Model S, Model X και Model 3, αλλά ήταν εκείνο που άνοιξε τον δρόμο στην εταιρία να περάσει στην αγορά τα επόμενα μοντέλα της, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τώρα o Elon Musk σε tweet του έγραψε πως η Tesla ετοιμάζει τη νέα γενιά του Roadster, αλλά αυτή θα βγει στην αγορά σε μερικά χρόνια από σήμερα. Το πότε ακριβώς δεν το διευκρίνισε, μιας και έγραψε “σε μερικά χρόνια“, οπότε προσωπικά δεν το αναμένω νωρίτερα από το 2020. Η δεύτερη γενιά του Roadster η οποία θα διαθέτει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερες διαστάσεις και βελτιωμένες επιδόσεις, δεν θα βασίζεται πάνω στο σασί της Lotus Elise, αλλά στη πλατφόρμα της Tesla.

tesla-solar-panel-roof-tile

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla μαζί με την Panasonic και την SolarCity ετοιμάζονται να αρχίσουν την παραγωγή φωτοβολταϊκών σε ένα εργοστάσιο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Γι’αυτό και η Panasonic θα επενδύσει 256 εκατ. δολάρια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα κατασκευάζει τα νέα φωτοβολταϊκά κεραμίδια της Tesla.