Η Mercedes-Benz παρουσίασε στην περασμένη έκθεση του Παρισιού το Generation EQ Concept, και παράλληλα την δημιουργία του υπό-brand της. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι κινείται δυναμικά στο θέμα “ηλεκτρικό αυτοκίνητο” και θέλει να γίνει πρωτοπόρος στην αγορά πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων.

Έτσι, ήδη τα πρώτα μουλάρια του μοντέλου της άρχισαν τις δοκιμές εξέλιξης, φορώντας τα σώματα των GLC και GLC Coupe. Από αυτά οι μόνες τροποποιήσεις φαίνονται στο πάτωμα τους, το οποίο φιλοξενεί την συστοιχία των μπαταριών. Η εταιρία από τη Στουτγάρδη έχει ως στόχο μέχρι το 2025 να έχει 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά. Τα οχήματα μηδενικών ρύπων θα μπορούν να κατασκευάζονται στα εργοστάσια της εταιρίας που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Μέσω δελτίο τύπου, έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που θα φέρει το όνομα της EQ, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Mercedes στη Βρέμη στο τέλος της δεκαετίας.

Το εργοστάσιο της Βρέμης είναι από τα μεγαλύτερα και κατασκευάζονται σήμερα εκεί δέκα μοντέλα της Mercedes. Μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά, αλλά και η νέα GLC F-CELL, το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και plug-in τεχνολογία. Έτσι με την προσθήκη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της EQ, το εργοστάσιο θα καλύπτει όλη τη γκάμα των έξυπνων και πρωτοποριακών τεχνολογιών.

Το μοντέλο που θα βγει στη παραγωγή στη Βρέμη, θα βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο που είδαμε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και θα έχει την εμφάνιση ενός sport SUV. Θα έχει αυτονομία μέχρι 500 χλμ. και θα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν οι σημερινές Mercedes, όπως άνεση, ασφάλεια και λειτουργικότητα. Τα αυτοκίνητα της EQ αποτελούν βασικό μέρος της στρατηγικής της εταιρίας για το μέλλον και μέσω της ονομασίας CASE (Connected, Autonomous, Shared & Services, Electric ) μας παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα έχουν τα αυτοκίνητα της φίρμας τα επόμενα χρόνια.

Οι μπαταρίες για το νέο ηλεκτρικό όχημα θα αναπτυχθούν από την θυγατρική της Daimler, Accumotive και θα παράγονται στο Kamenz στην περιοχή της Σαξονίας. Η επένδυση είναι της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ και θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη και θα παράγει μπαταρίες για όλα τα ηλεκτρικά και plug-in μοντέλα των Mercedes και Smart.