Η Apple πήρε την απαιτούμενη άδεια που χρειάζεται προκειμένου να μπορεί να δοκιμάζει αυτόνομη τεχνολογία στους δρόμους της Καλιφόρνια. Η αρμόδια υπηρεσία της Πολιτείας της Καλιφόρνια, η DMV, έδωσε σήμερα την άδεια στην Apple να μπορεί να δοκιμάζει αυτόνομα αυτοκίνητα νόμιμα στους δρόμους της, όπως κάνουν αρκετές ακόμη εταιρίες, σαν τις Google, Ford, Volkswagen, Tesla και GM.

H Apple όπως γνωρίζουμε εδώ και αρκετούς μήνες έχει “σκοτώσει” το αυτοκίνητό της. Αντ’αυτού ετοιμάζει λογισμικό για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, μαζί με την Bosch, και με την άδεια που πήρε, θα μπορεί πλέον να το δοκιμάσει σε δημόσιους δρόμους, μιας και τρία ειδικά τροποποιημένα Lexus RX450h θα εξοπλιστούν με 6 εγκεκριμένα αυτόνομα προγράμματα οδήγησης.

Η Apple δηλώνει “ενθουσιασμένη” με την αυτόνομη τεχνολογία και ελπίζει πως η βιομηχανία των αυτοκινήτων θα μοιράζεται τα δεδομένα από ατυχήματα που συμβαίνουν με αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια, αλλά αυτό “δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της ιδιωτικής ζωής”. Επίσης η εταιρία επενδύει και στην επαυξημένη πραγματικότητα.