Η GM ανέστειλε τη λειτουργία της στη Βενεζουέλα, μετά την παράνομη κατάσχεση εργοστασίου της από το κράτος

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε πως προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της στη Βενεζουέλα, μιας και οι αρχές της χώρας πραγματοποίησαν παράνομη έφοδο στο εργοστάσιό της στο βιομηχανικό κόμβο της Βαλένθια, με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να δεσμεύεται να πως θα λάβει όλες τα νομικά μέτρα προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Η ανακοίνωση της General Motors Venezolana (GMV), της θυγατρικής της GM στη Βενεζουέλα αναφέρει:

Χθες, το εργοστάσιο της GMV καταλήφθηκε αιφνιδιαστικά από τις δημόσιες αρχές, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του. Επιπλέον και άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, όπως οχήματα, απομακρύνθηκαν παράνομα από τις εγκαταστάσεις.

Η GM αναφέρει πως η κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα από τις δημόσιες αρχές, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην εταιρεία, στους 2.678 υπαλλήλους της, καθώς και στους 79 αντιπροσώπους και στους προμηθευτές της, ενώ διευκρίνισε ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει υπηρεσίες και ανταλλακτικά στους υπάρχοντες πελάτες της μέσω των αντιπροσώπων της. Από την πλευρά τους οι αρχές της Βενεζουέλας δεν έχουν σχολιάσει.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στη Βενεζουέλα βρίσκεται εδώ και καιρό σε «ελεύθερη πτώση», καθώς πλήττεται από την έλλειψη πρώτων υλών που προκαλείται από τους πολύπλοκους συναλλαγματικούς ελέγχους και την στάσιμη τοπική παραγωγή.

Η κρίση στη χώρα έχει επηρεάσει και άλλες αμερικανικές εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων και των φαρμάκων, ενώ η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει προβεί σε ανάλογες απροειδοποίητες εφόδους σε εργοστάσια στο παρελθόν. Το 2014, είχε αναλάβει «προσωρινά» δύο εργοστάσια της αμερικανικής Clorox Co, η οποία εγκατέλειψε τη χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και ανησυχούν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο παρεμποδίζει την αντιπολίτευση να εκφράσει την αντίθεσή της στην κυβέρνηση.

Ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση του Μαδούρο παραβιάζει το δικό της σύνταγμα και δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση (…) να οργανωθεί με τρόπο που εκφράζει τις απόψεις του λαού της Βενεζουέλας. Ανησυχούμε για την κατάσταση αυτή. Την παρακολουθούμε στενά και συνεργαζόμαστε με άλλους (…) για να μεταφέρουμε αυτές τις ανησυχίες.

ΠηγήCNN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...