Η Waymo, η εταιρία της Google που ασχολείται με τα αυτόνομα αυτοκίνητα ανακοίνωσε πως επεκτείνει τον αυτόνομο στόλο των Chrysler Pacifica Hybrid, προσθέτοντας επιπλέον 500 αυτοκίνητα, στα 100 υπάρχοντα.

Παράλληλα η εταιρία κάλεσε τους ανθρώπους να υποβάλλουν αίτηση μιας και θα προσφέρει απεριόριστες δωρεάν διαδρομές για μερικές εκατοντάδες οικογένειες στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Ο CEO της Waymo, John Krafcik, δήλωσε πως με τον τρόπο αυτό θα μάθουν που θέλει ο κόσμος να πηγαίνει με ένα αυτοκίνητο που κινείται αυτόνομα, πώς επικοινωνεί με αυτά και ποιες πληροφορίες και όργανα θέλει να βλέπει στο εσωτερικό.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Φοίνιξ, μια έκταση διπλάσια σε σχέση με την πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Τα οχήματα θα κινούνται αυτόνομα, ωστόσο η νομοθεσία της Αριζόνα απαιτεί την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι για λόγους ασφάλειας. Η Waymo πρωτοστατεί στην ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων και μέχρι σήμερα οι δοκιμές της έχουν καλύψει 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους.