Πτώση της μετοχής της Tesla λόγω αυξημένων εξόδων

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο διάστημα βλέπαμε την τιμή της μετοχής της Tesla να σκαρφαλώνει συνεχώς, έχοντας φτάσει σε σημείο να ξεπεράσει για λίγες η μέρες αυτή της General Motors. Η ανακοίνωση του πρώτου φορτηγού της εταιρίας μάλιστα εκτίναξε την αξία της ακόμα περισσότερο. Μέσα στο 2017 η μετοχή της έχει κερδίσει 52% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley όμως, αυτή η ανοδική πορεία ίσως φτάνει σε ένα τέλος, με τον λόγο να μην είναι άλλος από τα υψηλά έξοδα της εταιρίας. Με λίγα λόγια, το τελευταίο διάστημα η Tesla ξοδεύει πολλά μετρητά, με τις εκτιμήσεις να είναι γύρω στα 3,1 δις δολάρια για το 2017. Η ανακοίνωση αυτής της εκτίμησης και μόνο “έριξε” την μετοχή κατά 2,75%.

Τα μεγαλύτερο πρόβλημα για το cash burn εντοπίζεται στην μεγάλη βαρύτητα που έχει δοθεί στο λανσάρισμα του Model 3 μέσα στο 2017. Ενώ τα μακροπρόθεσμα οφέλη της εταιρίας από ένα μοντέλο ευρείας κυκλοφορίας θα είναι μεγάλα, αυτό απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε μετρητά για να επιτευχθεί, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, κολοσσοί όπως η Apple και η Google αναμένεται να βγάλουν τις δικές τους προτάσεις για ηλεκτρική (και αυτόνομη) μετακίνηση, οπότε η θέση της ίσως δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, αφού αυτοί είναι οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της. Σε κάθε περίπτωση το μέλλον αναμένεται ενδιαφέρον, μιας και ο Elon Musk είθισται να μας εκπλήσσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...