Η Apple πρόσφατα πήρε άδεια προκειμένου να δοκιμάσει την αυτόνομη τεχνολογία στους δρόμους της Καλιφόρνια και τώρα διέρρευσαν έγγραφα που δείχνουν, πως τα τρία ειδικά τροποποιημένα Lexus RX450h που θα εξοπλιστούν με 6 εγκεκριμένα αυτόνομα προγράμματα οδήγησης θα διαθέτουν τιμόνι και πεντάλ της Logitech στο πίσω κάθισμα.

Η Apple δήλωσε πως η πλατφόρμα της -Apple Automated System την ονομάζει- είναι ικανή να στείλει ηλεκτρονικές εντολές στο τιμόνι και στα πεντάλ, με τους οδηγούς των αυτόνομων RX450h να πρέπει να υποβληθούν σε επτά διαφορετικές δοκιμές προκειμένου να εξασφαλίσουν πως μπορούν να παρακάμψουν γρήγορα το αυτόνομο σύστημα οδήγησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

H Apple όπως γνωρίζουμε εδώ και αρκετούς μήνες έχει “σκοτώσει” το αυτοκίνητό της. Αντ’αυτού ετοιμάζει λογισμικό για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, μαζί με την Bosch, δηλώνοντας “ενθουσιασμένη” με την αυτόνομη τεχνολογία και ελπίζει πως η βιομηχανία των αυτοκινήτων θα μοιράζεται τα δεδομένα από ατυχήματα που συμβαίνουν με αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια, αλλά αυτό “δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της ιδιωτικής ζωής”. Επίσης η εταιρία επενδύει και στην επαυξημένη πραγματικότητα.