Η ονομασία μπερδεύει ελαφρώς, καθώς “RS” και “Porsche” έχουμε μάθει πως σημαίνει –μεταξύ άλλων- χαμηλότερο βάρος από τις κανονικές εκδόσεις. Για αυτό και το «υπερσπάνια» στον τίτλο.

Η Carrera 2.7 RS του 1973 αποτελεί μύθο για τη συνομοταξία των 911 και τοτέμ της αυτοκίνησης. Μόλις 1.580 κατασκευάστηκαν, όμως υπάρχει και πιο σπάνια. Η Lightweight ουσιαστικά είναι RS εις το τετράγωνο. Εξοικονομούσε επιπλέον 100 κιλά, χάρις στις μηδενικές ανέσεις στο εσωτερικό, τις λεπτότερες γυάλινες επιφάνειες και τη χρήση λεπτότερων φύλλων ατσαλιού σε διάφορα μέρη του αμαξώματος.

Η συγκεκριμένη 2.7 RS Lightweight έχει αγωνιστεί σε αναβάσεις, ράλι, πίστες, αγώνες σπριντ και συμμετέχει ενεργά σε αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων. Αποκορύφωμα της καριέρας της, η κατάκτηση του ελβετικού πρωταθλήματος ράλι με τον Peter Zbinden πίσω από το τιμόνι της.

Για να γίνει δική σου (αχα καλό εεε) θα πρέπει να παρευρεθείς στο event του οίκου RM Sotheby’s, στο φετινό Pebble Beach της Καλιφόρνια, και να διαθέτεις για ξόδεμα περί τις 800.000 ευρώ, όσο δηλαδή εκτιμάται το ποσό που θα πιάσει.